"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Lasnamäe tähistab vana-aasta lõppu mitme ilutulestikuga (0)
16. detsember 2021
Foto: Svetlana Aleksejeva

„Soovime, et Lasnamäe linnaosa elanikud saaksid ilutulestikku nautida kodust mitte kaugel. Kuna meie linnaosa on võrdlemisi suur, korraldame korraga kaks ilutulestikku juba traditsioonilistes kohtades. Tänu sellele saavad paljud ilutulestikku jälgida oma kodust lahkumata või selle lähedal. Nii saame vältida suuri rahvakogunemisi ja turvaliselt pühi tähistada,“ ütles Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Anu Aus. 

Aastavahetuse õhtul lastakse Lasnamäel pidulikku ilutulestikku kahest kohast: Kultuurikeskuse Lindakivi kõrvalt ja Tondiloo pargist. 

Lasnamäe linnaosavalitsus kutsub kõiki linnaosa elanikke tähistama aastavahetust vabas õhus, jälgides värvikat ilutulestikku. Ilutulestik algab kahes kohas üheaegselt, kell 00.00 ja kestab ligi seitse minutit. Nagu ka varasematel aastatel, üheks kohaks, kust ilutulestikku lastakse, saab Kotka kaubanduskeskuse tagune plats, seda on kõige mugavam jälgida Kultuurikeskuse Lindakivi tagusel platsil ja teistel Laagna tee sildadel. 

Samal ajal lastakse ilutulestikku Tondiloo pargis, pargi idaosa künka juures. Pürotehnilist etendust saab imetleda pargist ja Linnamäe tee Maxima XXX kaupluse kõrval asuvalt platsilt. Ka tänavu linna peamine ilutulestik toimub Reidi teel, mida saavad oma akendest jälgida ka paljud Lasnamäe elanikud.

„Kutsume linlasi üles mitte laskma iseseisvalt pürotehnilisi tooteid. Detsembrikuu jooksul hoovides ja akende all plahvatavad ilutulestikud hirmutavad loomi ja elanikke ning võivad põhjustada vigastusi ja tulekahjusid. Mõistlikum ja turvalisem on usaldada asjatundjaid, kuna professionaalne ilutulestik on võimsam ning seda lastakse õhku piiratud alal. See on ohutum ja hõlbustab ilutulestiku järgset koristust,” lisas Aus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.