"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Tallinna järgmise aasta eelarve toetab targa linna projekte ja rohepööret (0)
16. detsember 2021
Foto: Pixabay

Ettevõtluse valdkonnas on Tallinna 2022. aasta eelarvega kavas rahastada targa linna projekte ja toetada rohepööret muu hulgas ettevõtteid nõustava ringmajanduskeskuse loomisega. 

Tallinnal on järgmisel aastal kavas pea kahekordistada muude ettevõtlusalaste projektide rahastust. „Nii saavad toimuda erinevad ettevõtlusvaldkonnale olulised sündmused, mis aitavad kaasa ka linna tuntusele – varasemalt on sellelt eelarverealt toetatud näiteks Tallinnas toimuvat maailma suurimat robootikafestivali Robotexi ja rahvusvahelise kaaluga tehnoloogiakonverentsi Latitude59,“ ütles ettevõtluse abilinnapea Joosep Vimm

„Tallinn on suurepärane linn, kus katsetada erinevaid innovaatilisi lahendusi, millel on suur potentsiaal inimeste elusid paremaks ja linna keskkonnasäästlikumaks muuta,“ sõnasVimm. „Seetõttu toetame 2022. aasta jooksul kümne innovatsiooniprojekti katsetamist linnas. Targa linna lahendusi testides paneb linn õla alla innovatsioonile, mida eraettevõtjatel üksi on keerukas ette võtta.“

Olulise strateegilise investeeringuna ettevõtlusse panustab linn pool miljonit eurot Tallinna Ettevõtlusinkubaatorile, et toetada kesklinna uue loome- ja ringmajanduskeskuse rajamist, mis aitaks tootedisaini vallas alustavatel ja tegutsevatel ettevõtetel areneda ja annaks soovijatele nõu ringmajanduse valdkonnas. „Loomeinkubaator on aastatega tõestanud end kui toimiva ja vajaliku toena ettevõtjatele ning Tallinna eesmärk on anda oma panus, et tagada parimad võimalused ettevõtlusega tegelemiseks,“ selgitas Vimm.

2022. aasta kevadest hakkavad Tallinna jäätmejaamad olema avatud iga päev, lisaks katsetatakse erinevaid jäätmete tasuta ära andmise viise. Need kõik on Vimma sõnul meetmed, millega tehakse keskkonnasäästlike valikute tegemine elanikule lihtsamaks ja kättesaadavamaks. „Rohepööre on võimalik vaid valdkonnaüleses koostöös, rohepöörde eesmärgid on Tallinna linna eelarves läbivalt olulisel kohal,“ lisas Vimm.

Keerulises olukorras turismisektor saab järgmisel aastal linnalt tuge sihtkohaturunduses. Koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega aitab Tallinna linn kaasa nõudluse taastekkele, et turistid leiaks Tallinna kaardilt üles ja sooviks siia tulla. 

Tallinna 2022. aasta eelarve on menetluses linnavolikogus. Eelnõu järgi on linna 2022. aasta eelarve sissetulekute ja väljaminekute kogumaht 1,033 miljardit eurot, mis on 76,4 miljonit eurot ehk 8 protsenti rohkem kui tänavuses täpsustatud eelarves. Investeeringuteks on 2022. aastal eelnõu järgi ette nähtud 269 miljonit eurot ehk ligi kaks korda rohkem kui 2021. aasta täpsustatud eelarves.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.