"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
muusika vanalinnas Laupäeval täitub Viru tänav veel kord muusikaga (0)
17. detsember 2021
Elavad aknad - Viru tänav Foto Mats Õun

Eeloleval laupäeval, 18. detsembril kell 16 muutuvad sel aastal veel viimast korda üheks õhtuks Viru tänava aknad elavaks.

„Viru tänava argised vaateaknad muutuvad veel üheks õhtuks kontserdilavadeks. Iga lava lööb särama täpselt 20 minutiks, et pakkuda möödujatele südantsoojendav muusikaline elamus. Aknalavasid süttib järjest nii palju, et soojalt riietunud jalutaja saab Viru tänaval peatuda ning kontserti kuulata rohkem kui tunni jagu,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kogu kontserti juhib konferansjee, kes liigub mööda tänavat ühest kontserdipaigast teise. Muusikalised etteasted toimuvad vaateakendel, esinejad on majas sees akna peal ja publik õues tänaval. 

Kontsertide programmi pani kokku Siim Aimla koostöös Georg Otsa Muusikakooliga. Maagilises jõulueelses Vanalinnas kõlab nii klassikalist muusikat kui ka jazz- ning popmuusikat. Laupäeva õhtul esineb Georg Otsa nimelise Muusikakooli ja Nele-Liis Vaiksoo ansambel ning kaks duot.

„Elavate akende programm ja korraldus ei eelda täna kehtivate reeglite kohaselt vaktsiinipassi kontrollimist. Siiski käitugem mõistlikult ja ohutult. Seega palun vältida ürituse külastamist, kui te tunnete end tõbisena,“ lisas Haukanõmm.

Kesklinna valitsuse koostööpartnerid kultuuriprojekti „Elavad aknad“ korraldamisel on et Burger King, Lindex ja Eesti Esindus Tallinnas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.