"Praegu peaksime olema õnnelikud, et meil seda energiat kasvõi sellise hinnaga veel võtta on. Tulevikus on küsimus pigem see, kes energiat üldse saab."

Alar Konist, Tallinna tehnikaülikooli energiatehnoloogia instituudi professor
Tallinna linnapea ei pea juurdeehitust Estonia kõrvale võimalikuks (1)
18. detsember 2021
Aleksandr Guzhov

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti hinnangul on rahvusooper Estonia juurdeehituse teema endiselt liiga toores, et seda plaani võtta.

Rahvusooperis toimunud arutelul, kuhu rahvusooper oli kutsunud kõigi riigikogu fraktsioonide esindajad, tõdes ka kultuuriminister Tiit Terik, et planeeringute küsimus on kohaliku omavalitsuse, mitte riigikogu pädevus.

Tallinna linnapea ütles, et Estonia juurdeehitus praegusel kujul ei lähe kokku detailplaneeringuga, pealegi on tegemist muinsuskaitsealuse hoone ja maa-alaga ning looduskaitsealuse pargiga. Juurdeehitusega alustamist Estonia kõrvale nelja aasta pärast linnapea võimalikuks ei pea.  

“Ma kardan, et see ei ole praegu isegi teoreetiliselt võimalik, tegelikult kõik aspektid ei ole veel analüüsitud, ja täna me ei saa rääkida sellest, et me suudame ette valmistada vajalikke tingimusi arhitektuurikonkursi läbiviimiseks, ja mulle tundub jätkuvalt ,et ka põhimõtteline küsimus ei ole veel lahendatud – kas on võimalik ja kas siia sobib juurdeehitus,” ütles Kõlvart.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Ivo
19. dets. 2021 09:22
Kõlvartil ja Terikul on tuline õigus - ei mingit juurdeehitust selliste kuubikute näol! Ja Pätsu pää (kui see peaks tulema) koristatagu siseruumidesse. Olemasolev Estonia ehitati üles eestlaste annetuste ja tööjõu najal ja uus põlvkond ei luba seal mingeid muutusi halvemuse poole korda saata. Ehitage mujale oma kuubik kui nii suur valu on, aga sinna mittemingil juhul.