"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
JUHTKIRI Parim kink on aeg ja armastus (1)
20. detsember 2021
Ivo Karlep.

Lahkuv aasta seondub küll Covidi ja hinnatõusudega ning ka rahvusvahelisel areenil pole just kõige rahulikumad ajad, samas on kohe käes jõulud ning tulemas aastavahetus. Peaksime hoolitsema, et sel ilusal ajal ja uuel aastal jaguks rõõmu ka meie endi ja lähedaste peredesse. Tasub märgata kohti, kus pitsitavad vaesus ja sassi läinud suhted.

Jõulude ajal ei tasu ka kallite kinkidega üle pingutada, kui iga elektripirn laes tiksub pea kuuldavalt nagu vali taksomeeter. Rohkem abi on ehk armsatega koos veedetud ajast, heast sõnast, mis ravib hinge, või käe külge löömisest tööde juures, millega lähedane on hätta jäänud. Tunnet, et meid armastatakse, ei kompenseeri ühegi kullakoormaga. Eriti peaksime huvi tundma, millega tegelevad meie noored, kelle hinged on järjest enam haiged. Nad oskavad küll vajutada nutiseadmete õigeid kohti, kuid lihast ja luust sõpru ning hoolimist see ei asenda.

Koroona ja rohepöörde kõrval ei tohi unustada teisi teemasid, eelkõige seda, et kõigil oleks juurdepääs heaolule, mille olulised osad on haridus, kultuur ning tervishoid. Õnneks muutub meie linnakeskkond aina paremaks. Tallinlased said endiselt nautida tasuta ühissõidukeid ning toetusi, mida teiste omavalitsuste elanikud ainult kadestavad. Hiljuti saabus teade, et Ülemiste suurterminali ehitus toob meile peagi lennujaamast sadamasse viivad trammid ning diiselbussid vahetuvad järk-järgult keskkonnasõbralikumate vastu. Algab ka moodsa Tallinna suurhaigla kavandamine. Rajamisel on linnateatri uus maja ning loomaaed ja botaanikaaed saavad juurde uusi rajatisi.

Palju elurõõmu lisasid ka lumised ilmad, mil sai nautida suusarõõme, ja soe suvi, mil merevesi oli pikalt soe ja mõnus. Kindlasti mõjus igaühele natukenegi toonust tõstvalt seegi, et Tallinna muusikalembust on laias maailmas märgatud ning me saime UNESCO muusikalinna tiitli lisaks rohelise pealinna nimetusele aastaks 2023.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

parim kink on raamat
28. dets. 2021 21:06
https://raamatud.postimees.ee/7417899/kapo-lugemissoovitused-raamatud-mida-voiks-lugeda-nii-eesti-poliitikud-kui-raamatusobrad#_ga=2.63516271.1145690651.1640716765-628055636.1613839435 h ttps://raamatud.postimees.ee/7417305/vene-sojavang-prantslaste-seas-ei-oska-nad-tantsida-ega-veini-teha-muusikast-taipavad-vahe