Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Kristiines avati jõulude eel uus tänavaraamatukogu (0)
21. detsember 2021
Foto: Kristiine LOV

„Kristiine on ainuke linnaosa Tallinnas, kus ei ole veel oma raamatukogu. Kuni jõuame ükskord Kullo keskuse uue majani, kus lisaks huvikoolile hakkab tööle Tallinna Keskraamatukogu Kristiine filiaal, siis seni on meil hea meel rõõmustada kõiki lugemishuvilisi tänavaraamatukogudega,“ rääkis Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Eile õhtul avati Kristiine linnaosa Lille asumis Lions Club Kristiine eestvedamisel teine väike tänavaraamatukogu. Esimene neist avati pea aasta tagasi Löwenruh´ pargis, kus nüüd käib aktiivne raamatute ja ajakirjade laenutamine. Teine ootab lugemishuvilisi Vaarika tänaval Lille allasumis (Vaarika tn 15a).

„Kui kohaliku Lions klubi liikmed tänavaraamatukogu ideega meie juurde tulid, siis olime kohe rõõmuga nõus uut lahedat algatust proovima. Eks me olime alguses veidi murelikud võimalike vandaalitsejate pärast, kuid nüüd on see raamatukapp seal Löwenruh´ s pea aasta aega olnud ning inimesed hea meelega laenutavad ja vahetavad raamatuid,” märkis linnaosa vanem.

“Probleeme ei ole olnud, mis andiski julgust selle projektiga edasi minna. Me teame, et tänava raamatuvahetuspunktid koguvad üha enam populaarsust kõikjal maailmas ja nüüd on rohkem ka põhjuseid elanikel minna avastama miljööväärtuslikku Lille asumit.“

MTÜ Lille asumiseltsi esinaine Karin Sillamaa lisas, et Lille asumisse sobib see raamatukapp väga hästi. „Lille asumis on elanud läbi aegade palju armastatud kultuuritegelasi, teiste hulgas kirjanikud Mart Raud ja Albert Kivikas. Tänavaraamatukogu andis meile hea tõuke, seda teemat edasi uurida ning uuel aastal erinevaid kirjandusteemalisi üritusi korraldada. Oleme juba jõudnud võtta ühendust Tallinna Kirjanduskeskusega ja püüame koostöös jõuda selleni, et viia meie asumi kirjanduse ja kultuurilugu nii kohalike elanikeni kui kõikide tallinlasteni ning inimesteni kaugemaltki“.

Lions Club Kristiine ideed paigaldada igasse asumisse raamatkapp toetasid ka linnaosa elanikud, kui linnaosavalitsus sotsiaalmeedias elanike arvamust küsis. Inimeste toetus ja head sõnad annavad indu selles suunas edasi tegutseda. „Hea meel on selle üle, kui toome seeläbi raamatute juurde inimesi, kes võib-olla ei tule selle peale, et raamat on parim meelelahutus,“ selgitas tänavaraamatukogu ideed LC Tallinn Kristiine esindaja Arne Sõna.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.