"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Confido alustas 5–11-aastaste laste vaktsineerimist (0)
22. detsember 2021
Foto Raigo Pajula

Alates kolmapäevast, 22. detsembrist alustas Confido 5–11-aastaste laste vaktsineerimist Tallinnas, Veerenni tänaval asuvas vaktsineerimiskeskuses ning Vabaduse väljaku vaktsineerimispunktis.

Laste vaktsiinid on jõudnud lõpuks Eestisse ning Confido vaktsineerimistegevuse koordinaatori Erki Limbaki sõnul on just nüüd õige aeg vaktsineerima minna. „Confido on üks vähestest, kes vaktsineerib ka pühade ajal. Oleme avatud nii 26. kui ka 31. detsembril,“ sõnas Limbak.

“Laste puhul kasutatakse Pfizer (Comirnaty) vaktsiini, mille annus on 0,2 ml ehk toimeaine sisaldus on väiksem kui täiskasvanutele mõeldud vaktsiinis,” täpsustas vaktsineerimistegevuse koordinaator ja lisas, et vaktsiin on 2-doosiline.

Peale esimest süsti tuleks teine doos teha kuue nädala möödumisel. Seda juhul, kui laps ei ole vahepeal haigust läbi põdenud. “Kui laps on COVID-19 haiguse läbi põdenud, siis tuleks vaktsineerida kuuendal kuul ühe vaktsiini doosiga. Kui laps haigestub kahe nädala jooksul pärast esimese vaktsiinidoosi saamist, tuleks vaktsineerida ühe doosiga soovitavalt kuuendal kuul pärast tervenemist. Kui last on vaktsineeritud ühe doosiga ja ta haigestub COVID-19 haigusesse aga rohkem kui kaks nädalat pärast esimest doosi, siis ei ole vajalik teist doosi manustada,” rõhutas Limbak.

Lapse vaktsineerimise otsuse teevad mõlemad lapsevanemad ning otsus peab olema ühine. Vaktsineerima minnes peab kaasas olema vähemalt üks lapsevanem ja Veerenni 53a vaktsineerimiskeskuses on teenus ainult eelbroneeringuga. Vabaduse väljaku punktis on võimalik teenust saada ilma eelbroneeringuta.

„Võimalusel palume siiski eelistada Veerenni tänava vaktsineerimiskeskust, sest seoses suurenenud nõudlusega Vabaduse väljakul võivad seal ees oodata järjekorrad,“ lausus Limbak.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.