"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Ravimiamet peab noore mehe äkksurma seost vaktsiiniga võimalikuks (1)
22. detsember 2021
Foto: Scanpix

Eelmisel nädalal suri südamelihase põletiku ehk müokardiidi tõttu 23-aastane noormees, kelle puhul peab ravimiamet surma seost vaktsineerimisega võimalikuks.

Ühes ravimiametile saadetud kõrvaltoime teatises kirjeldati 23-aastase mehe äkksurma ühe kuu möödudes pärast teist Pfizeri vaktsiiniannust. Lahangul tuvastati mehel müokardiit, vaehndab BNS.

Pool aastat varem diagnoositi patsiendil südame rütmihäire (bigeminaalne ventriklulaarne ekstrasüstoolia), kuid perearsti suunatud kardioloogi konsultatsioonil patsient ei käinud. Nädal pärast esimest vaktsiiniannust tekkis mehel viirusinfektsioon. 3,5 nädalat pärast teist vaktsiiniannust tekkis tal palavik, kuid muid kaebusi ei esinenud.

“Müokardiit on mRNA vaktsiinide teadaolev kõrvaltoime, esineb ajaline seos. Ravimiameti hinnangul seos vaktsiiniga võimalik, kuid äkksurma tekkele võis kaasa aidata ka rütmihäire ägenemine müokardiidi tõttu,” märkis ravimiamet.

Eelmise aasta 7. detsembrist kuni käesoleva aasta 19. detsembrini on ravimiametile saadetud 36 surmlõppega teatist. 19 teatist on saadetud arstide poolt, 17 patsientidelt, neist meditsiiniline kinnitus on 14 juhul. Neljal juhul on ravimiameti hinnangul seos vaktsiiniga võimalik. Kahel juhul ei saa ravimiameti hinnangul seost vaktsiiniga välistada.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Allan
22. dets. 2021 22:14
Kaia Mõistlik Mul tuttav, kes oli vaksi usku, nüüd, peale 3-ndat ütles, et ei soovita enam kellelegi, sest oli pea-aegu suremas ja tema elu-kaaslasega oli sama lugu. Ütles, et pole nii halvasti ennast elus tundnud, arvas, et sureb ära. Lubas panna teate ka ravimi-ameti lehele ülesse !