"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
Valitsus: piirangud jätkuvad ka pärast 10. jaanuari (1)
23. detsember 2021
Peaminister Kaja Kallas Foto Albert Truuväärt

“Otsustasime pikendada PPA kaasamist terviseameti ülesannete täitmisse 14. märtsini, eraldasime ka lisaraha. Vaatasime üle piirangud: otsustasime jätkata. Ka peale 10. jaanuari need piirangud jätkuvad,” ütles peaminister Kaja Kallas. 
 
Tema sõnul on nakatumine taas asunud tõusma ja Eesti on oranžil riskitasemel. “Omikron on kolm korda nakkavam kui Delta tüvi. Nakatumise tõus võib olla väga järsk. Ohus on eelkõige vaktsineerimata inimesed. Käisin erinevates haiglates, PERH-is on kolmanda astme intensiivis 100 protsenti kõik vaktsineerimata ning 84 protsenti hospitaliseeritutest on vaktsineerimata,” rääkis Kallas. 
 
Valitsusjuhi sõnul on 2021. aasta olnud kriisijuhtimise, tasakaalu taastamise ning uute sihtide aasta. “Üle nelja aasta asusime taas valitsust juhtima ning pöörasime Eesti kodanikke hoidva ja avatud riigi suunas. Oleme püüdnud hoida riiki võimalikult avatuna, et lapsed saaksid koolis ja vanemad tööl käia. See on toonud ka tulemusi, kui vaatame majandusnäitajaid,” rääkis Kallas.

Tema sõnul on riigi prioriteediks hoitud ja haritud inimesed ning turvaline-kaitstud Eesti. “Eesti on kriisist kiiresti toibunud. Pidime vastu võtma lisaeelarve, et turgutada kriisist pihtasaanuid. Lisaks Covid-kriisile on tulnud energiakriis. Jätsime ära aktsiisitõusud ning vähendasime elektrivõrgu tasusid poole võrra. Samuti tegime täiendavad energiahinnatoetused, mis aitab 800 000 inimest. Tegime ettevalmistusi rohepöördeks: võtsime vastu taastepaketi Eesti seisukohad, ühendasime riigilaevastikud, kiirendasime piiriehitust. Astusime suuri samme korruptsiooni ennetamiseks,” loetles Kallas tehtut. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kilu
13. jaan. 2022 11:53
Mis ajani jätkuvad? Tähtaeg peab olema. Piirangud ei saa olla tähtajatud.