"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Laulja Jaagup Kreem: kõigil on olnud raske ja ma loodan väga, et järgmine aasta tuleb parem (0)
25. detsember 2021
Mats Õun

„Mul on ainult üks kontsert sel aastal veel – detsembris,“ ütles laulja Jaagup Kreem. „Eelmisel aastal oli neliteist ainuüksi detsembris. Kõigil on olnud raske ja ma loodan väga, et järgmine aasta tuleb parem ja kergem aasta.“  

Kreemi sõnul kipuvad inimesed ära unustama, et karmid ajad ei kesta igavesti. „Aga karmid inimesed kestavad küll,“ lausus ta. „Arvan, et tuleb kuidagi moodi see hull aeg üle elada. Kohe on kevad – õues lähebki juba ilusamaks.“  

Laulja Ivo Linna sõnul elab ta lootuses, et ühel ilusal päeval need jamad lõpevad. „Saame oma rahuliku eluga jälle edasi minna, naeratada ja tunda ennast võimalikult hästi,“ sõnas ta. “Mis puudutab jõulude ja vana aasta lõpu pidustusi või pühasid, siis minul on küll kõige armsam olla mitte suurtel koosviibimistel, vaid oma pere, laste ja lastelaste seltsis.“

Linna ütles, et võtab mööduvast aastast kaasa publiku sooja vastuvõtu. „Kui saime pärast poole aastast pausi suvel jälle lavale, siis see oli hämmastav, kui soe oli igal pool publik. Sellised asjad annavad nii pika laengu, et kui praegu on jälle horisont suhteliselt tume ja esinemisi vähe, siis need suvest saadud tunded – need kannavad. Ma ei muretse üldse.“ 

Vehkleja Irina Embrich soovis, et spordiobjektid oleksid lahti ja inimesed saaksid sportida. „Et noorte jaoks korraldataks võistlusi nii Eestis kui ka rahvusvahelisel tasandil,“ lausus ta. „Üldiselt ma soovin, et sel raskel ajal, kui on ka jõulud tulemas, oleks inimesed oma perega, lähedastega. Et saaks järgmise aasta plaanid paika panna  ja teha julgelt samme edasi. Soovin jõulurõõmu ja jõulurahu.“ 

Tänavaküsitlusel soovis linnakodanik Andri, et maailm avatuks ja inimesed vaktsineerituks. Ly ja Väigo soovisid üksteisemõistmist. „Rahulikult tuleb asju võtta, sest kui keegi ongi teisel arvamusel, ei saa talle kohe öelda, et sina pead mõtlema nii nagu mina tahan. Tuleb arvestada teistega,“ laususid nad..  

Kuti sõnul on inimesed on kuidagi õnnetud ja kinni ja kahte leeri jagatud. „Inimesed ei mõista kahjuks üksteist hästi,“ rääkis ta. „Tuleb leida positiivset ümberringi ja armastada rohkem. Ma käin hästi palju lastega ja koeraga jalutamas.“ 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.