"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Pühapäeval tuleb kuni 17 kraadi külma (0)
25. detsember 2021
Foto Ilja Matusihis

Ööl vastu pühapäeva liigub Karjala kohal asuva madalrõhkkonna lohk ühes lumepilvedega üle Eesti, põhjakaarest jätkub külma juurdevool, mis langetab termomeetrinäidud paiguti 17 miinuskraadini.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu pühapäeva pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja kohati tuiskab. Puhub lääne- ja loodetuul 5-10, rannikul loode- ja põhjatuul 7-14, puhanguti 17, saartel ja läänerannikul kuni 20 m/s. Hommikuks tuul nõrgeneb. Külma on 9-14 kraadi, hommikuks langeb õhutemperatuur kohati 17, saartel 4-8 külmakraadini.

Peipsi järvel puhub läänekaaretuul 4-8, pärast südaööd pöördub tuul loodesse 6-11 m/s. Vastu hommikut on tuule kiirus puhanguti kuni 15 m/s. Pärast südaööd sajab lund. Nähtavus on enamasti mõõdukas. Külma on 8-11 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati on lumehooge. Puhub loode- ja läänetuul 3-9, rannikul puhanguti 15 m/s. Külma on 5-11, saarte rannikul kohati 2 kraadi.

Peipsi järvel puhub loode- ja läänetuul 6-10, hommikul puhanguti kuni 14 m/s. Päeva jooksul tuul järk-järgult nõrgeneb. Kohati on lumehooge. Nähtavus on mõõdukast heani. Külma tuleb 8-10 kraadi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.