"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Ehitusobjektidel langevad varaste saagiks peamiselt kallid tööriistad (0)
26. detsember 2021
Rene Suurkaev

Ida-Harju politseijaoskonna juhtivuurija Jan Lantsu sõnul on varguseliikidest levinuimad ehitusobjektidel toime pandud vargused ning enamasti viiakse ära just kallid tööriistad. 

Turvafirma G4S-i kogemuste põhjal talvised miinuskraadid pikanäpumehi ja huligaane eemale ei peleta, kuid kallid tööriistad on siiski rasked ja nende vedamine võtab omajagu aega. See tähendab, et valve olemasolul jõuaks patrullekipaaž reageerida ja hinnalised asjad päästa.

G4S-i turvalahenduste osakonna juhi Ramon Kaju sõnul on ehitusplatsidel abi mobiilsest videovalvest, mis ongi mõeldud just ajutist laadi objektidele, mis muutuvad pidevalt ja kus peab seetõttu kaameraid tihti ümber paigutama. Mobiilne valve sobib ka kohtadesse, kus puudub elektriühendus – näiteks ehitus- ja laoplatsidele, tööstusaladele, kaevandustesse, parklatesse, väljakutele või prügimägedele.

“Kogu süsteem koosneb kaameratest ja selle juures olevast emajaamast ning on välja kasvanud militaartööstusest. See tähendab, et seadmed peavad vastu ka kõige karmimates oludes ning on spetsiaalselt mõeldud taluma nii tuult, kuumust kui ka karme külmakraade. Kaamerad töötavad akudega, mis peavad vastu kuni 400 päeva või 50 000 valvesündmust,” loetles Kaju mobiilse valve plusspunkte.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.