"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
UURING Aastavahetuse pidustustele plaanitakse kulutada enamasti 150 eurot (0)
27. detsember 2021
Foto: Pixabay

Aastavahetuse üritusele ja toidule plaanitavad kulud jäävad enamasti 150 euro piiresse (63%), sellest summast rohkem plaanib kulutada 14% inimestest, selgus Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse tellitud küsitlusest. Üldse ei plaani aastavahetuse üritustele raha kulutada 7%.

„Mehed plaanivad aastavahetuse üritustele kulutada keskmiselt rohkem kui naised. Üle 100 euro plaanib kulutada kolmandik meestest ja veerand naistest. Vanuserühmade võrdluses plaanivad üle 100-eurost väljaminekut kõige sagedamini 30-49-aastased,“ rääkis Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse juht Mari-Liis Jääger.

10% plaanib kulutada kuni 30 eurot, 15% 31-50 eurot, 23% 51-100 eurot, 15% 101-150 eurot, 7% 151-200 eurot, 4% 201-300 eurot ning 3% üle 300 euro.

Plaanitavate aastavahetuse kulutuste graafik:

Eestlased plaanivad aastavahetuse pidustustele kulutada keskmiselt vähem kui muudest rahvustest inimesed: eestlastest plaanib üle 100-eurost kulutust 22% ja muudest rahvustest inimestest 42%.

„Ootuspäraselt plaanivad aastavahetuse üritustele keskmiselt rohkem kulutada töötavad või kõrge sissetulekuga inimesed,“ ütles Mari-Liis Jääger.

Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse tellitud uuringu viis novembris läbi Turu-uuringute AS. Uuringus osales 803 inimest vanuses alates 16 eluaastast.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.