"Praegu peaksime olema õnnelikud, et meil seda energiat kasvõi sellise hinnaga veel võtta on. Tulevikus on küsimus pigem see, kes energiat üldse saab."

Alar Konist, Tallinna tehnikaülikooli energiatehnoloogia instituudi professor
Jõulude ajal süttis Tallinnas tõenäoliselt rikete tõttu kaks autot (0)
27. detsember 2021
Foto: Ilja Matusihis

Jõulupühade ajal tuli päästjatel Tallinnas tegemist teha mitme juhtumiga, kus kannatada sai sõiduauto.

23. detsembril kell 21.27 teatati häirekeskusele, et Nõmme linnaosas Sooviku tänaval on pargitud sõidukile peale kukkunud suur puu. Päästjad eemaldasid auto peale murdunud puu kella 21.54 paiku ning õnneks sõiduk suuremaid vigastusi ei saanud.

25. detsembril kell 12.47 sõitsid päästjad Gonsiori tänavale, kus oli vaja eemaldada kahe elumaja katuseräästastelt suured kukkumisohus lumelahmakad. Päästjad eemaldasid lumerohmakad katustelt autoredeli abil kella 13.37-ks.

25. detsembril kell 15.49 sai häirekeskus teate, et Tallinna kesklinnas Juhkentali tänaval asuvas hotellis on puhkenud tulekahju. Päästjate saabudes olid kõik inimesed majast õue liikunud ning õnneks end ka soojalt riidesse pannud. Päästemeeskond tuvastas, et hotelli paremas tiivas kuuendal korrusel põles kaabliredelil asuv ühenduskarp, mis oli pulberkustutiga töötajate poolt likvideeritud. Päästjad kontrollisid edasise ohutuse huvides ruumid veelkord üle ning seejärel lubati inimesed hotelli tagasi. Esialgsetel andmetel võis põleng alguse saada elektrilühisest, kuid täpne tekkepõhjus selgub alustatud menetluse käigus.

26. detsembril kell 05.11 teatati häirekeskusele, et Põhja-Tallinna linnaosas Nisu tänaval asuva elumaja hoovis põleb sõiduauto. Kohale kiirustanud päästjad kustutasid põlengu kell 05.42 ning esialgsel hinnangul võis see alguse saada elektrisüsteemi rikkest.

26. detsembril kell 10.17 helistas häirekeskusesse Pirita linnaosas Aia teel elav inimene ning teatas, et ta oli soojapuhuri abil külmunud torusid sulatanud ning seejärel oli tekkinud tulekahju maja seinas. Päästjate saabudes olid elanikud majast väljunud ning kiirabi teostas kohapeal tervisekontrolli ühele inimesele, kes hospitaliseerimist õnneks ei vajanud. Päästemeeskond kustutas maja esimese ja teise korruse vahel põlenud vaheseina kella 11.18-ks.

26. detsembril kell 20.04 helistati hädaabinumbrile teatega, et Estonia puiesteel Solarise parkimismajas põleb auto. Kohale kiirustanud päästjad kustutasid põleva sõiduki kell 20.55 ning esialgsel hinnangul võis põleng alguse saada auto tehnilisest rikkest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.