"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
FOTOD Vabaduse väljaku testimispunktis saab teha tasuta kiirtesti (0)
27. detsember 2021
Ain Saarna

Tallinnas Vabaduse väljakul olevas testimispunktis saab teha tasuta antigeeni kiirtesti. Teenus on mõeldud täiendava ennetusmeetmena, et vähendada riske enne kohtumisi eakate või kõrgendatud terviseriskiga inimestega.

Vaata galeriid (7)

„Tasuta testimisvõimalust pakume tervishoiuasutustes kasutatavate professionaalsete antigeeni kiirtestidega, mida aitab testimispunktis läbi viia tervishoiutöötaja. Positiivse testitulemuse puhul suunatakse inimene kohe samas testimispunktis PCR testi tegema,“ ütles abilinnapea Betina Beškina.

Kiirtestimise kohta ei väljastata sertifikaati ega kirjalikku tõendit ning selle testi tulemus ei kajastu digiloos.

„Soovitame kiirtestimist enne kohtumist eakate või kõrgendatud terviseriskiga inimestega, kelle jaoks võib koroonaviirus kaasa tuua raske haigestumise või on eluohtlik. Testimine aitab maandada nakkusohuga seotud riski, kuid ei pruugi nakatumist siiski ära hoida. Seetõttu on ka pärast negatiivse kiirtesti tulemust oluline järgida ohutusmeetmeid nagu füüsilise distantsi hoidmine, maski kandmine siseruumis ja hügieenireeglitest kinnipidamine,“ lisas Beškina.

Antigeeni kiirtestimine Vabaduse väljaku testimispunktis on inimesele tasuta. Teenuse eest tasub ettevõttele Eldred Tallinna linn.

„Esialgu on tegemist pilootprojektiga, et pühadeaegset sugulastega kohtumisega kaasnevat viiruse leviku riski vähendada. Vaatame, kui palju inimesed tasuta kiirtestimise teenust üldse vajavad ning siis otsustame selle jätkamise osas,“ ütles Beškina.

Antigeeni kiirtesti saab teha Vabaduse väljaku testimispunktis 26.-31. detsembrini. Testimine on avatud iga päev kl 9-21, 31. detsembril kella 19-ni.

Kiirtestimist ühe viiruse levikut piirava ennetusmeetmena soovitab ka Sotsiaalministeeriumi ja Terviseameti poolt äsja koostatud SARS-CoV-2 testimisstrateegia.

Lisaks sellele saab Tallinna kaheksa koroonaennetuspunktis aasta lõpuni eelregistreerimata teha nii tõhustusdoosi kui ka esimest ja teist vaktsiinidoosi. Vabaduse väljaku koroonaennetuspunkt on avatud ka teisel jõulupühal, 26. detsembril kell 9–21. Vana-aasta õhtul töötavad kõik punktid kella 19ni ning 1. jaanuaril on kõik suletud.

Haabersti Rimis (Haabersti 1), Linnamäe Maxima parklas (Linnamäe tee 57), Kristiine keskuses (Endla 45), Ülemiste keskuses (Suur-Sõjamäe 4), Lindakivi kultuurikeskuses (Jaan Koorti 22), Põhja-Tallinna kogukonnamajas (Kari 13) ja Balti jaama juures töötavad nõustamis- ja vaktsineerimispunktid on kuni aastavahetuseni avatud argipäevadel kell 12–19 ja nädalavahetusel kell 10–17. Jõulupühadel, 24.–26. detsembrini ja uusaastal, 1. jaanuaril on need punktid suletud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.