"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Lasnamäe tähistab vana-aasta lõppu mitme ilutulestikuga (1)
28. detsember 2021
Foto: Albert Truuväärt

„Soovime, et linnaosa elanikud saaksid ilutulestikku nautida kodust mitte kaugel. Kuna Lasnamäe on võrdlemisi suur, korraldame korraga kaks ilutulestikku juba traditsioonilistes kohtades. Tänu sellele saavad paljud ilutulestikku jälgida oma kodust lahkumata või selle lähedal. Nii saame vältida suuri rahvakogunemisi ja turvaliselt pühi tähistada,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Ilja Šnitko. 

Aastavahetuse õhtul lastakse Lasnamäel pidulikku ilutulestikku kahest kohast: Kultuurikeskuse Lindakivi kõrvalt ja Tondiloo pargist. Lisaks saab Lasnamäel mugavalt jälgida Reidi tee ja Teletorni ilutulestikke.

Lasnamäe linnaosavalitsus kutsub kõiki linnaosa elanikke tähistama aastavahetust vabas õhus, jälgides värvikat ilutulestikku. Ilutulestik algab kahes kohas üheaegselt, kell 00.00 ja kestab ligi seitse minutit. Nagu ka varasematel aastatel, on üheks kohaks, kust ilutulestikku lastakse, Kotka kaubanduskeskuse tagune plats, seda on kõige mugavam jälgida Kultuurikeskuse Lindakivi tagusel platsil ja teistel Laagna tee sildadel. 

Samal ajal lastakse ilutulestikku Tondiloo pargis, selle idaosa künka juures. Pürotehnilist etendust saab imetleda pargist ja Linnamäe tee Maxima XXX kaupluse kõrval asuvalt platsilt. Ka tänavu toimub linna peamine ilutulestik Reidi teel, seda saavad oma akendest jälgida ka paljud Lasnamäe elanikud. Samuti saab mugavalt jälgida Teletorni ilutulestikku.

„Kutsume linlasi üles mitte laskma iseseisvalt pürotehnilisi tooteid. Detsembrikuus hoovides ja akende all plahvatavad ilutulestikud hirmutavad loomi ja elanikke ning võivad põhjustada vigastusi ja tulekahjusid. Mõistlikum ja turvalisem on usaldada asjatundjaid, kuna professionaalne ilutulestik on võimsam ning seda lastakse õhku piiratud alal. See on ohutum ja hõlbustab ka ilutulestiku järgset koristust,” lisas Šnitko.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

aastapäev
28. dets. 2021 20:18
1935. aasta 28. detsembril rehabiliteeriti NLiidus näärikuusk ja näärivana.