"Praegu peaksime olema õnnelikud, et meil seda energiat kasvõi sellise hinnaga veel võtta on. Tulevikus on küsimus pigem see, kes energiat üldse saab."

Alar Konist, Tallinna tehnikaülikooli energiatehnoloogia instituudi professor
video ja fotod Iru Hooldekodu sai uue invabussi (0)
29. detsember 2021
Foto: Albert Truuväärt

Täna sai Iru hooldekodu kätte invavarustusega väikebussi, mille Tallinna linn IRU Hooldekodule kinkis. Nüüd on ka ratastooliga hooldekodu elanikel võimalik linnas käia erilise vaevata.

Vaata galeriid (25)

Iru hooldekodu elanik Jüri tuli esimesena uut bussi uudistama. Mees tunnistas, et tal endal küll otseselt vajadust selle järele ei olegi.

“Siin on inimesi, kes ei saa üldse liikuma, aga mina – kuidas viitsimist on, nii linna lähen,” tunnistas Jüri.

“Iru hooldekodus on 300 inimest ja üle 90 protsendi kasutab erinevaid liikumisabivahendeid,” sõnas Iru Hooldekodu direktor Jaanika Luus, “Asja oleks ju tegelikult igal inimesel aeg-ajalt, kasvõi muuseumisse, kasvõi poodi, vaadata, mis elu mujal toimub, mitte ainult selle nelja seina vahel ja selle jaoks on see buss meile hindamatu võimalus.”

Buss on täielikult kohandatud erinevate liikumisraskustega inimeste vedamiseks. Samas pole turvalisusele kindlasti allahindlust tehtud.

“Reisijate istmed kõik on siin kiirkinnitustega siinide peal. Eemaldatavad, saab neid vahesid liigutada, täpselt siis enda järgi paika panna, kuidas seda bussi kõige rohkem kasutatakse. Lisaks on siin siis ka ratastooli kinnitused,” selgitas AS Veho kliendinõustaja Mihkel Moisa

Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhataja tõi hooldekodule ka raamatud, mille linnapea Mihhail Kõlvart neile saatis. Need täiendavad siinset raamatukogu. Täna saadud buss avardab aga võimalusi hooldekodu elanikele.

“Ta loob paindlikkust selles osas, et inimesi viia siis kas perearsti juurde, raviteenustele või kuskile ametiasutustesse dokumente korda ajama, aga kindlasti seda igapäeva elu-olustikku veelgi tõsta,” loetles Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhataja Raimo Saadi.

Hooldekodu uueneb pidevalt. Tasapisi peaks kogu kompleks saama uue välimuse ja sisu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.