"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Tallinna Kammerorkestri aastalõpukontsertidel vahetuvad solistid (0)
29. detsember 2021
Tallinna Kammerorkester. Foto: Rene Jakobson

Seoses Norras karmistunud liikumispiirangutega ei astu Tallinna Kammerorkestri aastalõpukontsertidel lavale viiuldaja ja fiidelimängija Ragnhild Hemsing. Tema asemel on publikul harukordne võimalus kuulda soleerimas vioolamängijat Laur Eensalu ja Euroopas elavat Eesti viiuldajat Kaija Lukast. Soovi korral ostetakse piletid tagasi.

„Muidugi on ääretult kahju, et reisimisega seotud ebakindlus pole endiselt kuhugi kadunud. Samas on mul väga hea meel, et hetkel kodumaal viibiv Kaija Lukas oli valmis nii lühikese etteteatamisega orkestri ette astuma,“ ütles kontserdi produtsent Tuuli Metsoja. „See aasta on olnud täiesti eriline ning tundub, et ka aastalõpp kujuneb unustamatuks!“

Viiuldaja Kaija Lukas on lõpetanud magistriõpingud Londoni Guildhalli Muusika- ja Teatrikoolis ning täiendanud end Salzburgis Mozarteumi muusikakõrgkoolis ja Temple’i ülikoolis Philadelphias; samuti erinevatel meistrikursustel ja festivalidel USAs, Prantsusmaal, Austrias ja Kreekas. Ta on ka aktiivne vioolamängija, esitades soolokontserte mõlemal instrumendil.

Laur Eensalu on õppinud viiulit ja vioolat Tallinna Muusikakeskkoolis õpetaja Tiiu Peäske käe all, Karlsruhe Kõrgemas Muusikakoolis Fabio Marano vioolaklassis ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Viljar Kuuse ja Toomas Nestori juhendamisel. Aastast 2005 töötab Laur Tallinna Kammerorkestris, alates 2011 vioolarühma kontsertmeistrina.

Tallinna Kammerorkestri pidulik aastalõpukontsert toimub välja kuulutatud aegadel – 30. detsembril Jõhvi kontserdimajas, 31. detsembril kell 12 Vanemuise kontserdimajas ja kell 17 Estonia kontserdisaalis. Kontsert „Põhjavalgus“ toob kuulajani lummava põhjamaadest inspireeritud tundelise muusikamaastiku, mida rikastavad sügavad tunded, looduspildid, rahvamuusika tantsulisus ja aastalõpusära. Kõlavad Griegi, Bartoki, Atterbergi, Nordgreni ja Elleri teosed.

Kava toob kuulajani lummava põhjamaadest inspireeritud muusikamaastiku: sügavad tunded, võimsad loodupildid, aasta viimasele päevale sobilik sära, rahvamuusika tantsulisus ja samal ajal tundeline tagasivaade – aasta on olnud täiesti eriline, ka aastalõpp kujuneb unustamatuks!

Tulenevalt korraldajapoolsetest muudatustest on Eesti Kontsert valmis piletid soovi korral tagasi ostma. Piletid ostetakse tagasi kuni 15. jaanuarini. Selleks palume saata e-pilet või paberpileti koopia/foto koos piletiomaniku ees- ja perekonnanime ning arveldusarve numbriga järgmistele e-posti aadressidele:

Eesti Kontsert vabandab ebamugavuste pärast.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.