"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Kolmandiku võrra rohkem Kodukontorites töötamine kasvatas parkimiskorra rikkujate arvukust (0)
30. detsember 2021

“Linnas ei jätku parkimiskohti, pargitakse haljasalale ja kõnniteedele ning valvsad linnakodanikud annavad nendest rikkumistest meile teada,” sõnas Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti (mupo) juhataja Aivar Toompere. “Kui võrrelda selliste rikkumiste arvu, siis eelmisel aastal küündis see 20 000 ringi, kuid sel aastal on neid juba 30 000.”

Suurenenud on ka avalikes kohtades alkoholi tarbimine ning tööd on juurde andnud ka ühistranspordis maskide jagamine. Ühistranspordi kasutajaid kontrollitakse päevas keskmiselt 150 korda ning igas sõidukis on keskmiselt üks inimene, kellel pole endal maski. Seega jagatakse päevas pea 150 maski, kuid kevadel oli see arv lausa 300. Üllatuslikult on aga koroonaaeg ka loomade närvidele mõjunud.

Toompere sõnul oli sel aastal erakordselt palju probleeme lemmikloomadega. „Just koertega ja nende rünnakutega,” lisas ta. “Seegi võib olla tingitud koroonast. Inimesed on muutunud närvilisemaks ja see kandub ka loomadele edasi, kes on muutunud ettearvamatuks.”

Positiivselt poolelt tõi Toompere välja, et inimesed kuulasid mupo ja vetelpäästjate üleskutseid ning sel kuumal suvel ei uppunud valvatavates randades mitte ühtegi inimest. Aastavahetuse eel soovitab mupo toetada oma lemmikloomi ja hoida neid ilutulestiku ajal turvaliselt kinni. Samuti tuleb meeles pidada ohutust.

“Kes omal käel pürotehnikat kasutavad, siis ikka ohutus eelkõige ning siis saavad kõik seda ilu ja pauku nautida,” soovis Toompere.


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.