"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
MTA töötajad avastasid 80 000 salasigaretti (0)
30. detsember 2021
Foto: Maksu- ja Tolliamet

Eelmisel nädalal avastasid Maksu- ja Tolliameti (MTA) töötajad Narva raudtee piiripunktis tollikontrolli käigus 80 000 salasigaretti.

23. detsembril läbis Narva piiripunkti Venemaalt saabunud kaubarong, mille vagunites veeti väetist. Röntgenpildi analüüsil tekkis tollitöötajatel kahtlus, et vagunid võivad sisaldada keelatud kaupa, mistõttu suunati rong edasi täiendavasse kontrolli. Kaubaruumist avastati väetise sisse peidetud 10 pakendit, millest igaüks sisaldas 8000 Valgevene maksumärkidega sigaretti „NZ Gold“.

MTA tolliosakonna välispiiri valdkonnajuhi Ants Kutti sõnul püüavad salakaubavedajad ära kasutada kiiret perioodi, lootes, et pühade ajal on toll piiril hõivatud. „Me teame salakaubavedajate võtteid, mistõttu kontrollime aktiivselt kaubaronge ning seda eriti pühade ajal. Tolli töö on kaitsta Eesti ja Euroopa Liidu majandust ja ühiskonda ning me teeme seda aasta läbi, ööpäevaringselt.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.