"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
Ravimiamet: noore neiu surma ei põhjustanud koroonavaktsiin (0)
30. detsember 2021
Foto: Ilja Matusihis

Ravimiameti kinnitusel ei põhjustanud 16-aastase tüdruku surma koroonavaktsiin, kuigi vaktsiinivastaste 15 000 jälgijaga Facebooki grupis levitati esmaspäeval infot, nagu oleks neiu tapnud just vaktsiin, vahendab BNS.

Ravimiamet kinnitab, et lõpliku diagnoosi järgi ei ole noore neiu surm seotud COVID-19 vaktsiiniga.

“Noore inimese surm on väga kurb ja loomuvastane, olenemata põhjusest. Avaldame lähedastele sügavat kaastunnet, mõistame nende leina ja soovi leida surma põhjus,” ütles ravimiameti ohutusjärelevalvebüroo juhataja Maia Uusküla.

Ravimiametile saadeti edasi kõnealune sotsiaalmeediapostitus ning eraldi pöördus ameti poole neiu lähedane, kes pidas haigestumist ja surma ajalise seose tõttu vaktsiinist tingituks. “Veendumust võis süvendada ka haiglas püstitatud esialgne diagnoos, mis andis lähedasele alust seostada terviseriket vaktsiiniga,” ütles Uusküla.

Ravimiameti ohutusjärelevalvebüroo juhataja põhjendas, et hospitaliseerimisel pannakse alati esialgne diagnoos ehk haigusseisundi kahtlus, ja on tavapärane, et seejärel hakatakse haigusseisundit uuringute ja analüüsidega tõendama või ümber lükkama.

“Esialgne diagnoos ei leidnud kinnitust. Lõplik diagnoos ei ole seotud Covid-19 vaktsiiniga,” kinnitas Uusküla. “Rohkem me selle juhtumi puhul avalikkusele kommenteerida ei saa.”

Ravimiamet lisas, et Comirnaty vaktsiini ohutusprofiil on hea – kõik vaktsiiniga seostatavad kõrvaltoimed ja ettevaatusabinõud on ravimiteabes kirjas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.