"Praegu peaksime olema õnnelikud, et meil seda energiat kasvõi sellise hinnaga veel võtta on. Tulevikus on küsimus pigem see, kes energiat üldse saab."

Alar Konist, Tallinna tehnikaülikooli energiatehnoloogia instituudi professor
Töövõimetushüvitiste maksmine aasta alguses viibib (0)
30. detsember 2021
Foto: Scanpix

Haigekassa annab teada teada, et 2022. aasta alguses viibib töövõimetuslehtede väljamaksmine neile kindlustatutele, kelle töövabastusperiood algab jaanuaris.

Hüvitise maksmine viibib seoses maksu- ja tolliameti 2021. aasta tuludeklaratsioonide menetlemisega. Töövõimetushüvitist arvutatakse 2021.aasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulu alusel, mille andmed edastab haigekassale maksu- ja tolliamet. Haigekassa alustab hüvitiste väljamaksetega, kui maksu- ja tolliamet lõpetab 2021. aasta deklaratsioonide töötlemise, vahendab BNS.

Haigekassa teavitab väljamaksete alustamisest nende kodulehekülje vahendusel. Viivitus ei mõjuta 2021. aastal alanud töövõimetuslehtede hüvitise maksmist.

Inimestel palutakse kontrollida üle arvelduskonto andmed, kuhu haigekassa hüvitise kannab. Konto andmeid saab mugavalt lisada ja muuta riigiportaalis teenuses „Ajutine töövõimetus“. Teine võimalus on saata haigekassale digitaalselt allkirjastatud kontomuutmise avaldus aadressile info@haigekassa.ee. Posti teel palutakse avalduse saata aadressile Lastekodu 48, Tallinn 10113.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.