"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Õpetajate arvestuslik keskmine palk kasvab alanud aastal 1653 euroni (0)
01. jaanuar 2022
Foto: Albert Truuväärt / foto on illustratiivne

Alanud aastast märgatavalt tõusev õpetajate miinimumpalk kergitab haridus- ja teadusministeeriumi arvutuse järgi pedagoogide arvestusliku keskmise palga 1653 euroni. 

2022. aasta riigieelarves on õpetajate palgafondiks 419 miljonit eurot, sealhulgas on nii riigi-, era- kui kohalike omavalitsuste hallatavate üldharidus- ja kutsekoolide vajadused. Õpetaja arvestuslik keskmine palk tõuseb 7,3 protsenti, mis kasvatab õpetaja keskmist palka 1540 eurolt 1653 euroni, mis on samal tasemel riigi keskmise palga prognoosiga.

Palga alammäär, millest vähem ei tohi tööandja täiskohaga töötavale õpetajale maksta, tõuseb seniselt 1315 eurolt 1412 euroni. Valitsuse otsusega eraldati selleks 20,7 miljonit eurot ning ministeeriumi investeeringute ja tegevuste kokkuhoiu arvelt lisaks 9,3 miljonit, mis teeb kokku 30 miljonit eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.