"Tulevikku vaadates tuleks vähemalt kodutarbijad börsipõhisest süsteemist välja suunata. Ainult nii on võimalik kliimaeesmärke tulevikus täitma hakata."

Alar Konist, TalTechi energiatehnoloogia professor
Tõendamiskohustus muutus tarbija jaoks soodsamaks (0)
01. jaanuar 2022
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Kui tarbijale müüdud asjal ilmneb puudus esimese kuue kuu jooksul alates asja müümisest, siis eeldas varem kehtinud seadus, et puudus oli olemas asja müümisel ning müüja vastutab asja puuduse kõrvaldamise eest, kui ta ei tõenda, et puudus oli tingitud muust asjaolust.

2022. aastast pikeneb see tähtaeg kuuelt kuult ühe aastani. Seega kui puudus ilmneb ühe aasta jooksul asja tarbijale üleandmisest, siis eeldab seadus edaspidi, et see puudus oli juba olemas asja üleandmise ajal, kui müüja ei tõenda vastupidist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.