"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Trahv tavatoote teadliku turustamise eest mahemärgisega tõuseb (0)
02. jaanuar 2022
Erakogu

1. jaanuarist 2022 jõustusid muudatused mahepõllumajanduse nõuetes, millega muu hulgas suurendatakse rahatrahvi tavatoote teadliku turustamise eest mahepõllumajandusele viitava märgistusega.

Selleks, et takistada mahepõllumajandusele viitavate märgiste pettuslikku kasutamist, on muudetud ka tunnustamise otsuse kehtetuks tunnistamise aluseid, selgitas maaeluministeeriumi taimetervise osakonna valdkonnajuht Marika Ruberg ministeeriumi blogis. 

Muudatuse kohaselt võib põllumajandus- ja toiduamet ettevõtte tunnustamise otsuse kehtetuks tunnistada ka juhul, kui isik on toime pannud tõsise, korduva või jätkuva mahepõllumajanduse nõuete rikkumise. Kehtiva seaduse kohaselt sai seda teha ainult korduva nõuete rikkumise puhul.

Uued rahatrahvi määrad sellise toote mahepõllumajandusele viitava märgistusega teadliku turustamise eest, mis ei ole toodetud või ette valmistatud mahepõllumajanduse nõuete kohaselt, on füüsilisele isikule kuni 300 trahviühikut ning juriidilisele isikule kuni 32 000 eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.