"Praegu peaksime olema õnnelikud, et meil seda energiat kasvõi sellise hinnaga veel võtta on. Tulevikus on küsimus pigem see, kes energiat üldse saab."

Alar Konist, Tallinna tehnikaülikooli energiatehnoloogia instituudi professor
Mullu hukkus tulekahjudes 38 inimest (0)
03. jaanuar 2022
Foto: Scanpix

Päästeameti esialgsetel andmetel hukkus mullu tulekahjudes 38 inimest ehk kahe võrra rohkem kui üle-eelmisel aastal. 

Jaanuaris hukkus tules neli, veebruaris kolm ja märtsis kaks inimest, kuid aprillis ja mais oli tulesurmasid juba vastavalt seitse ja kuus. Juunis oli üks tulesurm, juulis nõudsid leegid kaks inimelu ning augustis tules hukkunuid polnud. Septembris suri leekides kolm, oktoobris kaks ja novembris taas kolm inimest. Aasta viimasel kuul kaotas tules elu viis inimest. 

Kõige rohkem on tulekahjudes hukkunud inimesi Harjumaal, kokku kümme, järgnevad Ida-Virumaa üheksa, Tartumaa seitsme, Viljandimaa kolme ning Lääne-Virumaa ja Pärnumaa kahe hukkunuga. Üks inimene kaotas leekides elu Saaremaal, Jõgevamaal, Järvamaal, Võrumaal ja Valgamaal. 

Päästeamet tuletab meelde, et kütteperioodi eel tuleb kutsetunnistusega meistritel lasta üle kontrollida küttesüsteemide seisukord ning vajadusel tuleb need enne kütteperioodi algust lasta kutsetunnistusega pottsepal ka korda teha.

Samuti tuletab päästeamet meelde, et suitsuanduri töökorras olekut tuleb kontrollida vähemalt kord kuus, vajutades testnupule. Samuti tuleb üle kontrollida suitsuanduri kehtivusaeg. Alanud aastast on tahkeküttega majades vingugaasiandur kohustuslik. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.