"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Põhja prefektuur tegi senisest kolmest jaoskonnast kaks (0)
03. jaanuar 2022
Foto: Scanpix

“Lõime tänaval vahetult või jaoskonnas inimestega tegeleva politseiniku selja taha tugeva juhtimisstruktuuri, mis võimaldab politseil oma teenuseid senisest paindlikumalt pakkuda, kasutades samade tegevuste jaoks rohkem ressurssi,“ rääkis Põhja prefekt Joosep Kaasik, kelle sõnul on muudatuste eesmärk korrastada juhtimisulatust ja vähendada juhtimiskulusid.

Selle aasta algusest on Põhja prefektuuris varasema kolme asemel kaks uut jaoskonda, sest senisest suurema isikkoosseisuga jaoskonnad võimaldavad prefektuuri juhtide hinnangul pakkuda paremaid teenuseid, vahendab BNS.

“Lisaks vabanes senise kolme jaoskonna asemel kahe uue loomisel juhtimiskulude arvelt meie eelarvesse summa, mis on suurusjärgu poolest võrreldav ligikaudu 50 eesliinitöötaja miinimumpalga tõstmisega 1500 euroni,“ ütles Kaasik. Alanud aastast läheb politsei üle uuele palgasüsteemile ning kõigi politseiametnike miinimumpalk on 1500 eurot.

Põhja prefektuuri jaoskondadega seotud muudatused ei puuduta eesliinitöötajate ametikohti. Vastloodud jaoskonnad on isikkoosseisult Eesti suurimad, teenindades Eesti rahvarohkeimat linna ja maakonda. Põhja prefektuuris on käesoleva aasta alguse seisuga tööl veidi üle 1400 inimese.

Politseinikud jäävad töötama Tallinnas nii Rahumäe teel, Kolde puiesteel kui ka P. Pinna tänaval asuvatesse hoonetesse. Sealhulgas töötavad piirkonnapolitseinikud endiselt nendes asukohtades, mis on nende tööpiirkonnale kõige lähemal. Piirkonnapolitseinike kontaktid ja nende teeninduspiirkonna leiab politsei kodulehelt.

Lääne-Harju politseijaoskonna juhina alustab Lea Bärenson, kes on politseis varem töötanud nii välijuhi, piirkonnavanema kui ka talituse juhina. “Konkursi võitja valis komisjon ning Lea kasuks rääkis konkreetne visioon uue jaoskonna toimimisest, suutlikkus näha ja selgitada tervikpilti ning kiire analüüsivõime,“ ütles Kaasik.

Lääne-Harju politseijaoskonna patrullitalituse juht on Lennart Kams ning menetlustalituse juht Rainis Sinikas. Lääne-Harju politseijaoskonna teeninduspiirkonnaks on Tallinna Põhja-Tallinna, Mustamäe, Kristiine, Haabersti ja Nõmme linnaosad, Keila linn ning Harku, Kiili, Lääne-Harju, Saku ja Saue vallad.

Ida-Harju politseijaoskonna juht on Roger Kumm, kes juhtis ka senist Ida-Harju jaoskonda. “Roger on enam kui pooleteistaastase tööga saavutanud jaoskonna ja kogukonna ühise hingamise ning saab jätkata oma visiooni elluviimist ja uute lahenduste otsimist nüüd juba uue teeninduspiirkonna, struktuuri ja inimestega jaoskonna juhina,“ rääkis Kaasik.

Ida-Harju politseijaoskonna patrullitalituse juht on  Pirko Pärila ja menetlustalituse juht Inna Toater. Ida-Harju politseijaoskonna teeninduspiirkonnaks on Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosad, Loksa ja Maardu linnad ning Anija, Jõelähtme, Kose, Kuusalu, Raasiku, Rae ja Viimsi vallad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.