"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
matkarajale Korralda lapsele sünnipäevapidu mängutoa asemel metsas (0)
04. jaanuar 2022

„Kui praegust aega arvesse võtta, siis õue tegevused, õppimine ja mängimine on selline turvaline valik ja hea alternatiiv tavalistele mängutubadele,“ ütles ettevõtte Blunk juht Margus Kägu. „Samuti on lastes keskkonnateadlikkuse kasvatamine oluline, et nad oskaksid meie loodust hinnata ja väärtustada.“

Loodusprogrammis osalenud Theodori vanemad ütles, et väike matk andis lastele  ülevaate pea kõigest: elus loodus, puud, loomad, regilaul ning tants. „Lapsed said matka kestel nii teadmisi kui mängida,“ rääkisid nad. „Kindlasti oli üks väga oodatud osa peo lõpus vahukommide grillimine! Meile tegi asja väga mugavaks  see, et korraldaja poolt olid nii lõkkepuud, tee, kohv ja kõik sinna juurde kuuluv ning vahukommid. Meie jäime peoga igati rahule!“

Õpitakse looduses ohutult liikuma

Olenemata aastaajast või ilmast korraldab Blunk Education lastele põnevaid loodusringe. Blunk loodusringi töös osalemine arendab laste teadmisi, oskusi ja väärtushinnanguid seoses meie ümbritseva loodusega. Loodusprogrammides tehakse lastele arusaadavaid järeldusi meid ümbritseva maailma kohta ja viiakse läbi mängulisi tegevusi, mis sütitavad laste sisemist huvi looduses toimuva vastu.

Programmis läbitakse ühiselt takistusrada ja õpitakse looduses ohutult liikuma, uuritakse levinumaid taimi ning uudistatakse metsaelukate tegutsemisjälgi. Lisaks teadmiste laiendamisele ootab lapsi ees mitmed mängulised tegevused, lauldakse regilaulu ja tehakse mõned lustakad tantsusammud.

Kägu sõnul meeldib lastele väga looduses olla ja lastevanemate tagasiside on olnud igati positiivne. „Tore on näha, kuidas lapsed naudivad looduses viibimist ja matkamist, lapsevanemate tagasiside on samuti positiivne olnud,“ lausus ta.

Lühemat programmi tehakse ka Tallinna parkides

Programmi aja ning koha saab lapsevanem vastavalt oma soovile Harjumaa piires ise valida. Valikus on looduslaps programm, mis on 60 minutiline ja looduslaps+ programm, mis on 120 minutit ning viimase aja sisse on arvestatud ka lõkke tegemine. „Praegu on huvi olnud mõlema programmi vastu, sest teemad on iseenesest samad, aga aeg on lihtsalt erinev,“ lausus Kägu. „Lühemat programmi oleme teinud ka Tallinna parkides.“ Mõlema loodusprogrammi teemad käsitlevad loodushoidu ja elukoosluseid, ohutut liikumist looduses, elusloodust ja eluta loodust ning aastaajalisi muutusi looduses.

Palju oleneb ilmastikust, olenevalt sellest teeme oma tegevused. „Peamiselt on meie osalejateks 3 – 9-aastased lapsed ja neile on mõeldud õpetliku sisuga programm, kuhu kuuluvad levinumad metsloomad, taimed ja puud,“ sõnas Kägu.

Loodusprogrammis osalenud Kasekese lasteaia Sipsikute rühm andis tagasisidet: „Teiega oli väga tore matkata. Lastele väga meeldis. Ei kuulnud kordagi, et ei viitsi ja ei taha.  Osad lapsed olid kurvad, et peavad kooli minema ja ei saa enam sinna (koos rühmaga) matkale. Ka ise (õpetajad) saime kuulda huvitavaid fakte loomadest ja nende poegadest.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.