"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Tallinki reisijate arv vähenes mullu viiendiku võrra (0)
04. jaanuar 2022
Foto on illustratiivne Foto: Ilja Matusihis

“2021. aasta ei toonud meile veel palju loodetud ja kaua oodatud pandeemia lõppu ning suuremat taastumist, mis tähendas seda, et enamuse aastast veetsime me taas kord kastist välja lahendusi otsides, leiutades erinevaid mooduseid, kuidas hoida inimesi ja kaupa liikumas pidevalt muutuvate ja tihti viimasel hetkel kehtestatud reisipiirangute olukorras,” kommenteeris Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene. 

2021. aastal vedas Tallink Grupp kõikidel liinidel kokku 2 961 975 reisijat, mis on 20,6 protsenti vähem kui aasta varem, mil veeti 3 732 102 reisijat, vahendab BNS.

Reisijate arvud vähenesid aasta varasemaga võrreldes ettevõtte Soome–Rootsi, Eesti–Soome ja Läti–Rootsi liinidel, kuna ettevõtte Läti–Rootsi liin jäi kogu aasta jooksul suletuks ning kaks Soome–Rootsi vahel sõitvat laeva, mille regulaarne käitamine oli COVID-19 pandeemia ja reisipiirangute tagajärjel ajutiselt peatatud 2020. aasta märtsist, naasid regulaarliinile alles aasta teises pooles, vahendab BNS.

Ainus liin, kus reisijate arv kasvas mullusega võrreldes, oli Tallinna–Stockholmi liin, mis taasavati 2021. aasta juulikuus pärast peaaegu pooleteise aastast seisakut.

100 000 sõidukit vähem

2021. aastal veetud reisijate sõidukite arv vähenes mullusega võrreldes samuti ning kokku veeti aasta jooksul ettevõtte kõikidel liinidel 602 033 reisijate sõidukit, 2020. aastal aga 702 702.

Kuigi reisijate arv ning veetud reisijate sõidukite arv 2021. aastal vähenesid, suutis ettevõte 2020. aastaga võrreldes kasvatada veetud kaubaveoühikute arvu ning vedas aasta jooksul kokku 369 170 ühikut kaupa. 2020. aastal veeti kaupa 359 811 ühikut.

Ettevõttel vedas mullusega võrreldes rohkem kaupa Eesti–Soome ja Eesti–Rootsi liinidel. Soome–Rootsi liinidel veetud kaubaveoühikute hulk vähenes, kuid marginaalselt. 

Detsembris vedas Tallink 358 989 reisijat, mis on aga koguni 153,2 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta detsembriga. Veetud kaubaveo ühikute maht suurenes 20,8 protsenti 31 862 ühikuni ning veetud reisijate sõidukite maht suurenes 35,5 protsenti 57 001 ühikuni.

2021. aasta neljandas kvartalis vedas ettevõte 1 122 892 reisijat, mis on 142,6 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Veetud kaubaveo ühikute maht suurenes neljandas kvartalis 24 protsenti 101 486 ühikuni ning veetud reisijate sõidukite maht suurenes 27,5 protsenti 171 037 ühikuni.

Keeruline aeg eeldab leidlikkust

“Juba teist aastat järjest pidime me olema ülimalt loomingulised, tegutsema pidevalt piire kombates ja nihutades, tuues uute partnerite ja tihti ka riiklike ametkondadega koostöös pardale uusi testimise ja vaktsineerimisteenuseid. Seda kõike ikka selleks, et tagada tervetele inimestele, kellel vaja reisida, ohutuid reisimisvõimalusi,” ütles Paavo Nõgene.

Kuigi reisijate arvud 2021. aastal ei vastanud Tallinki 2020. aasta lõpu ootustele, on ettevõttel Nõgene sõnul hea meel selle üle, et vähemalt aasta teises pooles kasvas reisijate arv möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 21 protsenti ning aasta keskpaiku õnnestus taasavada mitmed populaarsed liinid, mis olid pandeemia algusest saati ajutiselt suletud.

“Tallink Grupp seisab 2022. aasta stardijoonel lootusrikkalt ja suurte ootustega, et sel aastal tuleb lõpuks läbimurre paremuse poole, mida oleme nii kaua oodanud. Organisatsioonina oleme me õhukesemad, kuluefektiivsemad ja anname endast kõik, et tagada meie ettevõtte jätkusuutlikkus. Meie professionaalne Tallink Silja meeskond jätkab järjekindlalt tööd meie tegevuste, plaanide ja eesmärkide taastamise, täiendamise ja lihvimisega, nagu me tegime seda visalt ka aastal 2021,” kinnitas Nõgene.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.