"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
jääskulptuurid Tuvi pargis saab veebruaris näha jääst muinasjututegelasi ja müütilisi olendeid (0)
04. jaanuar 2022

Tallinna kesklinna Tuvi park muutub ka sel aastal jääskulptuuride pargiks. „Sobiva ilma korral avame jääskulptuurid 5. veebruaril ehk talve kõige külmemal kuul, mis sobib hästi meie jää teemaga kokku,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kesklinna vanem Monika Haukanõmm juhatas täna jääskulptuuride kavandite hindamiskomisjoni koosolekut, kus arutleti selle aasta kavandite üle. Kunstnikele konkreetset teemat ette ei antud, kuid kavandeid tehes tuli mõelda jääskulptuuridele, mis sobiksid kokku kesklinna, pargi ja talvega. „Eelmisel aastal võitsid erinevad loomakujud, mis sobisid väga hästi talvisesse linnaruumi. Lisaks saadeti erinevaid talveteemalisi kavandeid, nagu näiteks lumehelbekujulisi skulptuure,“ lausus ta.

Haukanõmm ütles, et iga aastaga tõuseb jääskulptuuride kunsti kvaliteet ja tase. „Sel aastal saadeti meile pakkumised, kus oli näha muinasjututegelasi ja müütilisi olendeid,“ lausus ta.

Kriteeriumid, mille järgi hindamiskomisjon oma otsuse teeb, sõltuvad kavandi hinnast, skulptuuride arvust ja visuaalsest pildist. „Sel aastal tuli meile kaks pakkumist, mis ühendas endas erinevaid jääskulptuuride kunstnikke,“ lausus Haukanõmm. „Mõlemad pakkumised jäid 10 000 € piiridesse, üks oli täpselt 10 000 € ja teine jäi sellest natukene alla. Lisaks oli mõlemas pakutud kavandis võrdselt seitse skulptuuri.“

Eelmise aasta jääskulptuuride autoriks oli ettevõtte Frostiart Baltic tolleaegne kunstnik Karlis Ile, kes jäi oma tööga väga rahule. „Inimeste reaktsioon ja tagasiside oli hea,“ lausus ta. „Tänu sellele olen ka mina tulemuse üle väga õnnelik.“

Jääskulptuure vedades peab olema eriti ettevaatlik ja hoolas. „Kui me jääskulptuure Tallinnasse transportisime, võtsime kaasa lisaks jääd juhul,“ sõnas Ile. „Kui midagi oleks juhtunud, siis oleksime saanud selle kohe ära parandada, aga õnneks ei juhtunud skulptuuridega midagi.“

Kunstnik kuulis sellest konkursist oma tolleaegse firma ülemuselt. „Kuulsin oma ülemuselt, et selline konkurss või idee on Tallinna ühes pargis ja ta soovitas mul osaleda ning ma ei kahetse.“ Sel aastal jääskulptuuride kunstnik Karlis Ile osa ei võta. „Usun, et Tallinn saab endale taaskord imelist silmailu, mida nautida,“ lausus ta.

Kesklinna valitsus korraldab seda sündmust juba teist aastat Tallinna kesklinna Tuvi pargis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.