"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Tallinlased soovivad loodavasse klindiparki uute ühenduste loomist, puhkekohti ja vaateplatvorme (2)
06. jaanuar 2022

Tallinn soovib rajada Lasnamäe, Kesklinna ja Pirita piiril kulgevale paeklindile ligi üheksa kilomeetri pikkuse katkematu pargiala. Praegu on käimas ideekorje, mille käigus kohalikud elanikud ja teised huvilised saavad oma mõtetega panustada klindiala tuleviku loomisse. Seni laekunud ideedes rõhutatakse turvalisust ja ligipääsetavust.

„Klindipargi idee keskmes on olemasoleva looduskoosluse säilitamine ja väärtustamine. Sekkumine klindiala kujundamisel on minimaalne, kuid linlastele tagatakse turvalised liikumisvõimalused nii jalgsi kui ka jalgrattaga ning luuakse puhkenurki ja lummava merevaatega vaatekohti. Selleks lisaks professionaalidele kaasame aktiivselt ka kohalikke, kes saavad pakkuda olulisi mõtteid ja põnevaid vaatenurki,“ ütles Lasnamäe linnaosavanema kohusetäitja Anu Aus.

Planeeritava klindipealse pargi teekond algab Tartu maanteest ning kulgeb kuni Pallasti sillani mööda Lasnamäe tänavat, seejärel jätkub mööda Valge tänava äärt kuni Narva maanteeni välja. Klindipargi põhiosaks kujuneb aga Mäe tänavast algav Suhkrumäe paekallas, mis kannab ka olulist kultuuriajaloolist rolli: sealsetest paemurdudest on Lasnamäe lubjakivi murtud juba muinasajast saadik ehitiste ning kindluste müüridesse laotud. Edasi läbib kavandatava pargi teekond Narva maantee äärset nõlva ja lõpeb Pirita jõeorus.

„Paljud tallinlased ja teised huvilised on oma mõtteid meile juba edastanud ning kutsun ka teisi seda võimalust kasutama ning klindipargi tuleviku kujundamisel kaasa rääkida. Inimesed rõhutavad, et oluline on looduskeskkonna säilitamine ning piirkonna puhtuse tagamine. Samuti juhitakse tähelepanu valgustusele ning turvaliste ühenduste loomisele. Nende ideede alusel asub linn koostama lähteülesannet maastikuarhitektuurse konkursi jaoks,“ ütleb Tallinna Strateegiakeskuse ruumiloome kompetentsikeskuse linnaplaneerija Eva Aitsam.

Ettepanekuid oodatakse kahe kuu jooksul, s.o kuni 22. jaanuarini 2022. Oma ideid saab pakkuda nii eesti, vene kui ka inglise keeles interaktiivses rakenduses Maptionnaire, veebivormi kaudu või saates neid tavalise postiga Lasnamäe linnaosavalitsusse (Pallasti 54, Tallinn 11413).

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Liiklushuviline
6. jaan. 2022 08:52
See kaart omamoodi illustreerib Mustakivi tee pikenduse vajadust.
Klindipealne
6. jaan. 2022 13:52
Toetan Mustakivi tee pikenduse pikemate arutelude ja lobata rajamist!