"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
esmaspäeval kell 19 Eesti muusikaüldsus tähistab Ester Mägi 100. sünnipäeva väärika kontserdiga (0)
07. jaanuar 2022
Ester Mägi. Foto: Kaupo Kikkas

Esmaspäeval, 10. jaanuaril tähistab Eesti muusikaüldsus maestra Ester Mägi 100. sünniaastapäeva. Sel puhul toimub Estonia kontserdisaalis mälestuskontsert, mille kava pandi kokku veel koos heliloojaga endaga.  

Kontsert pidi algselt toimuma aasta eest ning kandma pealkirja „Ester Mägi 99“, kuid koroonas suletud kultuurielu tõttu tuli jääda paremaid aegu ootama. Paraku lahkus helilooja meie seast mullu maikuus ega jõudnudki kontserti ära oodata. Küll aga on kõlav kava valminud tema õpetuste ja soovide järgi, see oli n-ö tema viimane projekt. 

Sisulise kaarena kavandatud mälestuskontsert põhineb Ester Mägi kammerteostel, tema sissepoole vaatav ja hillitsetud helikeel avaldub eriti kaunilt just neis. Kontsert algab vaikuses viiulisoolost ning kasvab läbi eri koosseisude meeskoori ja oreli võimsaks lõppakordiks – teoseks, mis on pühendatud Ester Mägi õpetaja Mart Saarele. 

Ester Mägi mälestuskontserdil teeb kaasa kolm põlve muusikuid. Solistidena astuvad üles Tuuri Dede (metsosopran), Mirjam Avango (klarnet), Hans Christian Aavik (viiul), Arvo Leibur (viiul), Terje Terasmaa (vibrafon), Heiki Mätlik (kitarr), Tähe-Lee Liiv (klaver), Kadri-Ann Sumera (klaver) ja Ene Salumäe (orel). Kaastegevad on Tallinna Kammerorkester, Eesti Rahvusmeeskoor ja segakoor HUIK!, dirigeerivad Andres Kaljuste, Mikk Üleoja ja Ode Pürg. 

Kontsert „Maestra Ester Mägi 100“ algab Estonia kontserdisaalis esmaspäeval, 10. jaanuaril kell 19. Kontserdi korraldab Eesti Kontsert, otseülekande teeb Klassikaraadio. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.