"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD Raekoja platsil tähistati kontserdiga õigeusu jõule (0)
07. jaanuar 2022
Aleksandr Guzhov

„Tallinn on linn, kus ühe pühadeaja sisse mahub koguni kaks rahulikku jõuluaega – üks enne ja teine pärast aastavahetuse melu. Sellest, et erinevad Tallinna elanikud tähistavad jõule pisut erineval ajal, saab linn ja linnaruum üksnes võita, sest üksteise traditsioonidest osasaamine ja nende mõistmine loob sidet ja kasvatab headust,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. “Koosolemine ja üksteise mõistmine muudab meid tugevamaks ning rikastab meie maailmapilti,” lisas Haukanõmm.

Vaata galeriid (35)

Reedel, 7. jaanuaril algusega kell 18 tähistatakse Raekoja platsil kontserdiga õigeusu jõule.

Raekoja platsil õigeusu jõulude tähistamise tähtsust rõhutab asjaolu, et tervituskõnega esinevad nii Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Jevgeni kui ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Ürituse korraldab Kesklinna valitsus koostöös Vene Kultuurikeskusega. Õhtut juhib keskuse direktor, näitleja ja lavastaja Eduard Toman.

Umbes tund aega kestva kontserdi kavas on jõululaulud ja talvetantsud. Esinevad Vene Kultuurikeskuse ja Vene Haridus- ja Heategevusühingute Liidu kollektiivid – koreograafiastuudio ENTREÉ, vokaal- ja kooristuudio Allegro, show-ballet „Visavi”, segakoor Russ ja Kammerkoor Elegia, folklooriansambel Bõlitsa ning tantsuansambel Sirin.

„Eestis eksisteerib kaks samaväärset enam-vähem võrdselt arvukat kristlikku kogukonda. Luterlased ja katoliiklased tähistavad jõule 25. detsembril ning õigeusklikud 7. jaanuaril. Katoliku jõulud on meil erinevalt õigeusklikest riigipüha. Sellega seoses äratab siirast lugupidamist Tallinna Kesklinna valitsuse algatus tähistada õigeusu püha jõulukontserdiga Raekoja platsil. Vene Kultuurikeskus võttis ettepaneku sellest üritusest osa võtta hea meelega vastu,“ ütles Vene Kultuurikeskuse direktor Eduard Toman.

Sissepääs üritusele on vaba ja ei eelda Covid19-tõendi olemasolu. Siiski käitugem mõistlikult ja ohutult.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.