"Ei ole normaalne, kui kolm elutähtsat valdkonda ning lisaks kütus, gaas ja elekter võtavad eestlaste sissetulekutest 60 ja rohkem protsenti."

Sirje Potisepp, toiduainetööstuse liidu juhataja
SEB: tänavune aasta on majanduslikult edukas (0)
08. jaanuar 2022
Pealinn

SEB majandusanalüütik Mihkel Nestori hinnangul saab 2022. aasta majanduslikus plaanis olema edukas, sest vaatamata kiirele inflatsioonile on inimeste reaalsissetulek suurenemas, mis annab avaramad võimalused oma heaolu tõsta.

“Täiendavat hoogu tarbimisele annab jätkuvalt teise pensionisamba tühjendamine. Kui jaanuaris laekus sealt maksujärgselt ligikaudu 76 miljonit eurot, siis järgmises voorus mai alguses võib poodi ja kõrtsi jõudma juba 150 miljonit,” kirjutas Nestor SEB nädalakommentaaris. 

Lisaks hoogsale sisetarbimisele püsib analüütiku sõnul endiselt optimistlik ka eksportijate väljavaade. “Kui Eesti majanduse taastumine on olnud üks Euroopa kiiremaid, siis paljudes teistes riikides on nõudlus alles kosumas kunagiste mahtude juurde, mis ka siinmail tööd annab,” märkis Nestor. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.