"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Lähipäevad pakuvad suuri temperatuurikõikumisi (0)
09. jaanuar 2022
Mats Õun

Kõrgrõhkkonna vahetumine madalrõhkkonna vastu tõstab nädala keskpaigas õhutemperatuurid käredast pakasest sombustesse plusskraadidesse.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu teisipäeva pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Kohati on udu. Öö hakul puhub kirdetuul 2-8 m/s, pärast keskööd muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Külma on 10-15, pikemate selgimiste korral kuni 18 kraadi. Saartel ja paiguti rannikul tuleb 4-9 kraadi külma. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Puhub lõunakaaretuul 3-9 m/s. Õhtu poole tugevneb looderannikul edelatuul puhanguti kuni 13 m/s. Külma on 9-14, saartel ja paiguti rannikul 3-8 kraadi. Pärastlõunal läheb sisealadel külmemaks.

Kolmapäeva öösel tiheneb pilvkate Lääne poolt alates. Pärast keskööd hakkab saartel lund sadama ning tuiskama. Varahommikul levib lumesadu mandrile, saartel tuleb ka lörtsi ning vihma. Lõuna- ja edelatuul tugevneb 4-10, rannikul puhanguti 13-15 m/s. Külma on 12-17, kohati 22 kraadi. Lääne-Eesti saartel ja rannikul on 4-10 kraadi külma. Kolmapäeva päeval on enamasti pilves ilm. Mitmel pool sajab lund ja tuiskab, Lääne-Eestis tuleb ka lörtsi ja vihma. On jäiteoht. Pärastlõunal lääne poolt alates sadu lakkab. Puhub valdavalt edelatuul 5-11, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul saartel läände. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis 0 kuni +3 kraadini, Ida-Eestis on 3-8 kraadi külma, kui õhtuks läheb ka idas soojemaks.

Neljapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Põhja- ja Ida-Eestis sajab kohati vihma, lörtsi ja lund ning esineb jäidet. Puhub edela- ja läänetuul 7-12, puhanguti 15, rannikul 10-15, puhanguti kuni 20 m/s. Hommikul lääne- ja loodetuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1 kuni +4 kraadi. Neljapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool on vihma-, sekka lörtsihoogusid. On jäidet. Puhub lääne- ja loodetuul 5-12, rannikul puhanguti 15-17 m/s. Sooja on 1-5 kraadi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.