"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
PERH-i vähiravi tunnustati kõrgemail rahvusvahelisel tasemel (1)
10. jaanuar 2022
Põhja-Eesti regionaalhaigla palliatiivravikeskuse juhataja Pille Sillaste. Foto: Scanpix

Euroopa Onkoteraapia Ühing (ESMO) tunnustas taas Põhja-Eesti Regionaalhaigla onkoloogia ja palliatiivravi kõrget taset, regionaalhaigla on 2022-2024 aastateks ESMO poolt akrediteeritud onkoloogia ja palliatiivravi integreeritud keskus.

„Tegemist on väga olulise tunnustusega palliatiivravi valdkonnas ja mul on hea meel, et regionaalhaigla  on Eestis jätkuvalt suunanäitajaks. Akrediteeringu uuendamine tähendab, et palliatiivravi ja onkoloogia viimaste aastate arendused nii teenustes kui kliinilises töös on märkimisväärsed,” ütles regionaalhaigla taastus- ja palliatiivravi kliiniku juhataja Mari Lõhmus.

Palliatiivravil on asendamatu roll kaasaegses vähiravis ja regionaalhaigla palliatiivravi kollektiiv on valdkonda süsteemselt arendanud ning patsientide heaolu nimel igapäevaselt pingutanud. “Suur rõõm on, et ka Euroopa Onkoteraapia Ühing hindab kõrgelt meie tegevusi ja on meid taasakrediteerinud onkoloogia ja palliatiivravi integreeritud keskuseks,“ rääkis regionaalhaigla palliatiivravikeskuse juhataja Pille Sillaste. „Palliatiivravi osas on meil veel palju tööd ees, aga hea meel on, et need sammud, mis oleme astunud, on tähelepanu ja tunnustust pälvinud. See annab jõudu uue hooga edasi minna ning patsiendikeskset vähiravi pakkuda,“ lisas ta.

Regionaalhaigla on ka Euroopa Vähikeskuste Organisatsiooni OECI (Organisation of European Cancer Institutes) täisliige. Regionaalhaigla kiiritusravikeskus on auditeeritud ja akrediteeritud Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri poolt.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

taustauurija
10. jaan. 2022 20:35
Kuigi alkohol on aastast 1988 lisatud kantserogeensete ehk vähki tekitavate ainete loetellu, ei teadvusta inimesed sageli alkoholitarvitamist kui vähi riskifaktorit. Vähkkasvajate tekkemehhanism võib küll erinev olla, aga seos alkoholiga on leitud vähemalt seitsme vähiliigi puhul: suuõõne vähk, neeluvähk, söögitoruvähk, kõrivähk, rinnavähk, soolevähk, maksavähk. https://alkoinfo.ee/et/moju/alkoholi-moju-tervisele/vahkkasvajad/