"Praegu peaksime olema õnnelikud, et meil seda energiat kasvõi sellise hinnaga veel võtta on. Tulevikus on küsimus pigem see, kes energiat üldse saab."

Alar Konist, Tallinna tehnikaülikooli energiatehnoloogia instituudi professor
Tallinnas asutati eelmisel aastal rekordarv uusi ettevõtteid (1)
10. jaanuar 2022
Tallinna abilinnapea Joosep Vimm. Foto: Mats Õun

„Viimase tosina aastaga on Tallinnas registreeritud ettevõtete koguarv peaaegu kahekordistunud. Rekordaasta näitab, et ettevõtlusaktiivsus on Tallinnas kõrge vaatamata keerulistele aegadele või siis hoopis just keeruliste aegade tõttu,“ ütles Tallinna abilinnapea Joosep Vimm.

Tallinnas registreeriti 2021. aastal rekordiliselt 14 614 uut ettevõtet, mida oli ligi 12 protsenti rohkem kui aasta varem.

„Lisaks tahan julgustada hakkajaid ettevõtlusest huvitatud inimesi tutvuma ka linna teenustega ettevõtjatele. Pakume alustavatele ettevõtjatele nõustamist ja koolitusi, aga ka ettevõtlustoetusi ja abi taotluste täitmisel,“ ütles Vimm ja lisas, et ükski hea idee ei jää kuulamata, kuna hea ettevõtluskeskkond on alus ka headele töökohtadele.

Möödunud aasta lõpul oli äriregistri andmetel Tallinnas registreeritud ettevõtteid 119 089 ehk 4 protsenti rohkem kui 2020. aasta lõpul. Aastal 2009 oli Tallinnas registreeritud 62 816 ettevõtet ehk ligi poole vähem kui möödunud aasta lõpul.

Aktiivselt tegutsevad äriühinguid ehk neid, kes esitasid 2020. majandusaasta aruande, oli Tallinnas mullu aasta varasemast 5 protsenti rohkem ehk kokku 77 392. Nende hulgas oli 7017 eksportivat ettevõtet, mis tähendab, et iga üheteistkümnes Tallinna aktiivne ettevõte ekspordib oma kaupu või teenuseid.

Lõppenud aastal likvideeriti Tallinnas 3452 ettevõtet. Likvideerimiste arv oli samal tasemel aasta varasemaga – 2020. aastal lõpetas tegevuse 3484 ettevõtet.

Tutvu Tallinna ettevõtjaportaaliga siin.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tähelepanek
11. jaan. 2022 17:50
Nii mõnelgi isikul on kümneid ettevõtteid, kus aga reaalset majandustegevust ei toimu.