"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
vaata Toimumiskava Täna alustavad suusatreenerid üle Eesti tasuta suusatundidega (0)
10. jaanuar 2022
Foto: Ilja Matusihis

Täna algab Eesti Suusaliidu kampaania „100 suusatundi”, mille käigus annavad Eesti parimad suusatreenerid kõigis maakondades lastele, noortele ja täiskasvanutele tasuta suusatunde. Huvilised saavad nädala jooksul proovida ja oskusi lihvida nii murdmaasuusatamises, mäesuusatamises kui ka suusahüpetes.

„Suusatundi on teretulnud kõik huvilised. Pakume tunde nii algajatele, kes alles teevad esimesi suusasamme kui ka edasijõudnutele, kes tahavad olemasolevaid oskusi paremaks lihvida. Suusaliidu kodulehel saavad inimesed valida endale sobiva tasemega tunni,” ütles Eesti Suusaliidu juhatuse liige, kampaania eestvedaja Vahur Teppan, kes viib ka ise Tartus mitmeid suusatunde läbi.

„100 suusatunni” üritused algavad 10. jaanuaril ja kestavad 16. jaanuarini. Selle raames viiakse üle Eesti – Saaremaast Narvani ja Võrust Tallinnani – läbi pea 100 suusatundi. Oma oskusi ja teadmisi annavad edasi 57 Eesti murdmaasuusa-, mäesuusa- ja suusahüppetreenerit, kes seda tööd ka igapäevaselt teevad.

Kõik suusatunnid on huvilistele TASUTA ja ilma eelneva registreerimata.

Murdmaasuusatundidest osavõtjatel peab aga olema enda varustus, st suusad, kepid, saapad ja soovitavalt ka sportlik riietus. Kel varustust pole, saab seda rentida suusakeskustest, mis asuvad tavaliselt suusatundide kogunemiskohtade läheduses. Suusahüppetundides saab varustuse tasuta kohapeal.

Spordiklubi CFC treener Ave Ojasoone sõnul annavad kõik treenerid oma panuse, et kõik tundi tulnud inimesed saaksid hea maitse suhu ja tuleksid veel suusatama. „See ongi kogu selle asja mõte,“ lisas ta.

Lisaks „100 suusatunni“ kampaaniale toimuvad Ave Ojasoone sõnul kõik tavatrennid samal ajal. „Tavatrennid toimuvad samal ja kõik teised soovijad saavad meiega liituda,“ sõnas ta. „Ei juhtu midagi sellist, et keegi uus treeneri soovitustest või nõuannetest ilma jääks, sest üks treener suudab hallata kuni kolmekümmet inimest.“

Toimumiskava Tallinnas

Mäesuusatamine

  • Tallinna hipodroom 10. jaanuar kell 10:00 – 11:00 (Treener Jaanus Mikk)

Murdmaa

  • Karulaugu Terviserada 10. jaanuar kell 15:00 – 16:30 (Treener Bert Tippi)
  • Karulaugu Terviserada 11. jaanuar kell 16:30 – 18:00 (Treener Ave Ojasoon)
  • Nõmme SK, Külmallika 11. jaanuar kell 16:30 – 17:30 (Treener Siiri Mets)
  • Harku metsa parkla 12. jaanuar kell 17:00 – 18:00 (Treener Raul Olle)
  • Pirita Terviserada 13. jaanuar kell 15:30 – 16:30 (Treener Els-Brett Heinsoo)

Suusahüpped/Kahevõistlus

  • Tallinna/ Nõmme 10. jaanuar kell 18:00 – 19:30 (Treener Juhan Lind)
  • Tallinna/ Nõmme 12. jaanuar kell 18:00 – 19:30 (Treener Juhan Lind)
https://www.suusaliit.ee/et/100suusatundi

Kogu info suusatundide toimumise aja, koha, treeneri ja muu kohta on leitav Eesti Suusaliidu kodulehelt https://www.suusaliit.ee/et/100suusatundi

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid