"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Karis utsitas võimuerakondade juhte elektrihinna kriisi lahendama (0)
11. jaanuar 2022
President Alar Karis. Foto: Albert Truuväärt

President Alar Karis märkis teisipäeval pärast elektrihinna kriisi teemalist vestlust koalitsioonierakondade juhtidega, et loodetavasti leiab valitsus kiired ja õiglased lahendused, vahendab BNS.

“Paljud Eesti inimesed on hädas ja mures. Nende nõutus ja pahameel järsult kasvanud elektri- ja soojaarvete pärast on arusaadav,” ütles Karis. “Peaminister Kaja Kallas ja Riigikogu spiiker Jüri Ratas kinnitasid mulle täna, et valitsus püüab leida lahendused, mis aitaksid võimalikult paljusid hädasolijaid,” märkis ta.

“Keegi meist ei taha võlgu elada, vaid õigeaegselt oma arved ära maksta. Neid ei saa jätta külma kätte, nii otseselt kui ka kaudselt,” rõhutas president.

“On hea meel, et ka valitsusjuhi arvates ei peaks riigile kuuluv Eesti Energia küsima elektriarvete maksmise ajatamise eest praegusel paljudele tarbijatele keerulisel ajal viivist,” lausus riigipea. “See on näide küsimusest, mille lahendamine on lihtne,” lisas president Karis.

President Karis palus valitsusel leida võimalus aidata tõhusalt ettevõtjaid alates perearstikeskustest pagaritöökodadeni, kellest paljud on hüppeliselt tõusnud elektri- ja soojaarvete tõttu küsimuse ees, kas ja kuidas oma tegevust jätkata.

“Peaministri sõnul tegeleb haigekassa praegu eraldi toetusmeetme koostamisega terviseasutustele, mis on õige ja vajalik, kuid tuge vajavad paljud ettevõtjad,” meenutas president. “Ei saa ka unustada, et endiselt oleme silmitsi koroonakriisiga, mis niigi muserdab ettevõtjad ja paljusid meie kaaskodanikke,” ütles Karis.

Riigipea loodab, et valitsus vaatab veelkord üle, kuidas kompenseerida e-riigile kohaselt – kiirelt ja võimalikult vähese bürokraatiaga – suurenenud energiaarved neile, kes riigi abi vajavad. “Kui hetkel on takistusi, siis tuleb töötada selle kallal, et need ületada,” lisas ta.

“Praegu ei ole aega raisata ebarealistlikele üleskutsetele või globaalsete arengutega väljavabandamisele, vaja on kiireid ja õiglasi lahendusi tänastele muredele ning samas tuleb vaadata ettepoole, sest see talv ei ole viimane ja Eesti inimesed vajavad kestlikke lahendusi ehk kindlustunnet nähtavaks tulevikuks,” ütles Karis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.