"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
teatri uus kodu VAT Teater alustas tegevust Sakala teatrimajas (0)
11. jaanuar 2022
Sakala teatrimaja Foto Scanpix

VAT Teater on järjekindlalt tegutsenud juba ligi 35 aastat, neist viimased 20 aastat Eesti Rahvusraamatukogus. Möödunud aasta lõpus suleti Tõnismäel asuv Rahvusraamatukogu hoone rekonstrueerimiseks, mistõttu tuli teatril kolida uude majja.

Siiamaani on teater pidanud suuremateks lavastusteks otsima saali mujalt. Sakala saali kolimisega soovib teater koondada oma repertuaari ühte kohta, et inimesed ei peaks VATi enam mööda linna taga otsima.

Esimene lavastus, mis rahvusraamatukogu teatrisaalist Sakala tänavale kolib, on Andrus Kivirähki “Alias” Aare Toikka lavastuses. Esimene etendus niiöelda uues majas on juba teisipäeva õhtul kell 19 ning see on “Aliase” avalik salvestus etenduse korras.

Kahe endise koolikaaslase sõpruse loos mängivad Merle Palmiste, Piret Rauk ja Tanel Saar. Lavastust on suure menuga mängitud juba 95 korda, sel esimesel etendusel uues saalis salvestab etenduse Elisa Stage. Saalis on teletehnika, salvestus toimub etenduse ajal koos publikuga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.