"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
100 000 eurot trahve Abilinnapea Vladimir Svet hindab linna puhastamist lumest hindele kolm (0)
12. jaanuar 2022

„Nii mõndagi tuleb lumekoristamisel muuta ja lepingute lõppemine annab põhjust neid ka uuendada,“ lausus abilinnapea Vladimir Svet. “Mismoodi seda lepingut ümber tehakse? Tihedam töö, tihedam väljavedu. Väljavedu sisuliselt kohe teatud tänavatelt alates lumesaju algusest ja just seal, kus neid on kõige rohkem vaja: kõnniteedel, ülekäiguradadel, bussipeatustes.“

Abilinnapea Vladimir Svet hindab linna puhastamist lumest hindele kolm. Tallinn on juba trahvinud oma lepingupartnereid 100 tuhande euro suuruses summas erinevate vajakajäämiste tõttu.

Iga päev tuleb linnapolitseile mitukümmend pahast kõnet valesti pargitud autode kohta. Küll eiratakse keelavaid liiklusmärke, küll pargitakse autosid kinni. Kuna sahamehed ei saa tööd teha, jääb ka lumi tihti koristamata.

Munitsipaalpolitsei Amet (Mupo) saab iga päev väljakutseid valesti pargitud autode pärast. Lisaks neile käivad inspektorid ka ise linnas sõitmas, et kaasa aidata sujuvamale lumekoristusele.

“Malmi tänaval on kolm sõidukit valesti pargitud. Samuti on näha, et tegemist on üsna kitsa tänavaga ja lumekoristuse või muude hooldustööde puhul on see suur takistus,“ kõneles Mupo vaneminspektor Woldemar Duts

Valesti parkimise kohta on munitsipaalpolitsei saanud tippajal kuni 80 kõnet päevas. Enamasti helistab munitsipaalpolitsei autojuhtidele, et koristusfirma saaks ikkagi töö ära tehtud.

“Kui meil tavaliselt töötab päeval kaks korrapidajat, siis nüüd, kui lund on rohkem tulnud, siis kolm. Põhiline ressurss lähebki inimeste läbihelistamise peale, et helistada inimestele, et palun ajage oma autod ära,” tõdes Mupo juhataja Aivar Toompere.

Üldiselt on inimesed lumekoristamisega Tallinnas rahul. Mõni isegi sedavõrra, et võttis vaevaks helistada muposse kiitmiseks. “Tahtsin kiita lumekoristajaid Sõpruse puiesteel Siili piirkonnas ja eriti maja Sõpruse 200 ümber. Väga ilusti tehtud!” kõlas üks kõne.

“Poes siin käin ja need on lahti aetud ja maja ees on ka nagu ikka koristatud. Ma kaugemal eriti ei käi ja mul probleemi ei ole,“ tunnistas mustamäelane Helvi.

“Seal, kus ma Männikul elan on täitsa rookimata lumi,” väitis aga Aivar.

Põhja-Tallinna linnaosa vanema asetäitja Toomas Kästik ütles, et umbes 26 päeva on lume äravedu toimunud. „Vahepeal oli siin sulapaus,“ lausus ta. „On tehtud üle 60-ne töölõigu ehk sisuliselt üle 60 tänava – mõned neist on loomulikult juba korduvpuhastuses olnud, kokku pea 550 autotäit.”


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.