"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
video ja fotod Luurenäitus Meremuuseumis ootab huvilisi selle nädala lõpuni (0)
12. jaanuar 2022
Foto: Aron Urb

Kahe maailmasõja vahel luures teeninud Eesti mereväeohvitseri Bruno Linnebergi erakordset elu avav Meremuuseumi näitus ootab huvilisi Lennusadamasse 16. jaanuarini. Viimase võimaluse tutvuda sellega autorite abil pakub näitusel 14. jaanuaril toimuv filmiõhtu.

Vaata galeriid (5)

„Bruno Linnebergi teenistuskäik oli mitmeti silmapaistev. Näiteks suutis ta väikeriigi vanemohvitserina niivõrd raskest ajast nagu teine maailmasõda eluga pääseda ja sellest ka enda perekonna välja tuua,“ selgitas näituse kuraator ja Eesti meremuuseumi teadur Arto Oll.

„Tavaliselt luures tegutsenud inimestest pole materjale säilinud. Tänu koostööle Bruno Linnebergi järeltulijatega ja teadurite põhjalikule arhiivitööle õnnestus üks silmapaistev lugu välja selgitada,“ lisas näituse kuraator ja Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur Ivo Juurvee.

Filmiõhtul jutustavad näituse autorid laiemalt Bruno Linnebergist ja Eesti luure ajaloost. Seejärel saab vaadata luurefilmi „02“. Filmiõhtu ajakava ja sellel osalemise tingimused on kättesaadavad Meremuuseumi kodulehel ja Facebooki kontol.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.