"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Keskturu uus hoone valmib 2025 Tegevjuht Rain Pärn: kavatseme turu hõngu ja tunnetust säilitada (0)
12. jaanuar 2022

Linna suurim lihavalik ja kokkupuude lihuniku endaga. Hea hinnaga köögiviljad ning kõik värske kohalikelt talupidajatelt. Krooniks igasugune haruldane kaup, näiteks rõivad milliseid poodidest ei leia. Tallinna keskturg heidab valgust ajale, kust me oleme tulnud.

Vaata galeriid (5)
Vaata galeriid (31)

Tallinna Keskturu kõiki hooneid, mis on mitukümmend aastat praktiliselt puutumatuna seisnud, hakatakse järgmisel aastal lammutama ning keskturust saab aastaks 2025 kaasaegne turg, mille viiekorruselises peahoonesse plaanitakse muuhulgas ka klassikalist toidukauplust ning trendikat tänavatoidu ala.

Turul rõivastega kaupleva Nadežda sõnul on võrreldes tavapoega hinnad turul kaks kuni kolm korda väiksemad ja kvaliteet parem, aga ostjaid on vähe. „Vanad inimesed on siit ilmast lahkunud ja noorte arvates ei ole turukaup prestiižne,“ ütles ta.

Turul olevates kioskites leidub ka tehnikat. Näiteks on võimalik endale soetada iPhone X kõigest 255 euro eest või siis täiesti uus ja avamata karbis Karl Lagerfeldi korpus 15 euroga. Siiski tasub tehnikaseadmeid ostes panna tähele nende garantiiaega.

Kuid mil määral jääb säilima keskturule omane ajastutruu hõng ja hea toidukraam?

Hapukapsa ja muude köögiviljadega kaupleva Kaja sõnul pole ta tuleviku osas just kuigivõrd lootusrikas. „Ma kardan, et kõik läheb väga kalliks. Ma ei tea kas ma suudan oma köögivilja müügiga seda kohta ära maksta,“ avaldas ta muret. „Vaatame, kui see remont tuleb ükskord, mis siis toimuma hakkab.“

Tallinna Keskturu tegevjuht Rain Pärn kinnitab aga, et turu hõngu ja tunnetust kavatsetakse kindlasti säilitada. „Üks põhjuseid miks inimesed turul käivad on see, et siin saab kauplejatega vahetult suhelda, kaupu katsuda, võrrelda ja maitsta koha peal,“ ütles ta. „Loodame, et kõik kauplejad ka kaasa tulevad.“

Pärna sõnul näeb ka uue turu kontseptsioon olulise osana ette kodumaiste tootjate kaupa ning ka kauplemiskohtade arv jääb samaks. Turg jääb osaliselt avatuks ka ehituse ajal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.