"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
täna kell 17 Tallinna Salme Kultuurikeskuses taasavatakse kuuekümnendate stiilis Leelo kohvik (0)
13. jaanuar 2022

Neljapäeval, 13. jaanuaril taasavatakse Salme Kultuurikeskuses kuuekümnendate stiilis kohvik Leelo. Kell 17 algaval üritusel saab tutvuda kohviku-teemalise näitusega, toimub Tallinna Linnateatri näitlejate vestlusring ja Mari Jürjensi kontsert.

Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlapi sõnul annab kohviku avamine võimaluse oktoobris taaskäivitatud Salme Kultuurikeskuse majale veelgi elu ja hoogu lisada. “Sellel majal on palju väärikaid traditsioone, kuid need traditsioonid püsivad vaid siis, kui anname Salmele päevast päeva täiendavat elujõudu,” ütles ta.

Taasavamise üritusel on kavas näitus ja kontsert, lisaks jagavad Linnateatri näitlejad oma mälestusi vanast Leelo kohvikust ja Linnateatri eellase Eesti NSV Riikliku Noorsooteatri aegadest.  

Salme Kultuurikeskuse direktor Sten Svetljakov juhib tähelepanu kokkusattumusele, et Leelo kohvik alustas oma tegevust Salme Kultuurikeskuses 1965. aastal, mil Salmes tegutses praeguse Linnateatri eelkäija Eesti NSV Riiklik Noorsooteater. “Ehituslikult ja sisekujunduslikult on tegu kultuurikohvikuga, kus lisaks heale toidule võiks tulevikus ka kultuurielamusi nautida,” ütles ta.

Kohviku rekonstrueerimise maksumus on 800 000 eurot. Rekonstrueerimistööde töövõtjaks osutus riigihanke tulemusel OÜ Montreco, ehituprojekti on koostanud Infragate Eesti AS, arhitektuuriprojekti on loonud OÜ Arhitektuuribüroo Orub, sisekujundusprojekti aga OÜ Impro. Kohviku operaatoriks valiti enampakkumise tulemusel Jahh Catering.

Leelo kohviku avamisüritus on tasuta. Koroonaviiruse levikust tulenevalt järgime üritusel Eesti Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatud hetkel kehtivaid piiranguid.

Kava:

Kell 17.00 näitus „Leelo kohvik läbi aegade“, koostöös Kalamaja Muuseumiga

Kell 17.15 meenutused Leelo kohviku algusaegadest, Tallinna Linnateatri näitlejad

Kell 18.00 Leelo kohviku ametlik taasavamine, tänusõnad tegijatele

Kell 19.00 kohvik-lounge laval akustilise kavaga Mari Jürjens

Leelo kohviku taasavamise üritus Facebookil: https://fb.me/e/1rgM0osJu

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.