"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Niisked teelõigud muutuvad temperatuuri langedes libedaks (0)
15. jaanuar 2022
Ksenija Kurs

Liiklusjuhtimiskeskuse teatel langeb õhtutundidel õhutemperatuur miinusesse ja niisked teelõigud muutuvad libedaks.

Pärastlõunal on riigi põhi- ja tugimaanteed saartel, Lääne- ja Kesk-Eestis kuivad, Lõuna- ja Ida-Eestis soolaniisked. Kõrvalmaanteed ja kruusateed on paiguti jäised ja libedad. Teetemperatuur on kõikjal miinuses, õhutemperatuur saartel ja Lääne-Eestis plussis, mujal nullkraadi juures.

Prognoosi kohaselt tuleb õhtul ning öösel vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Õhutemperatuur langeb kõikjal miinuspoolele, jäädes vaid saartel ja rannikualadel nullkraadi juurde. 

Pühapäev toob taas sula

Pühapäeval laieneb madalrõhkkonna serv ühes pisut mahedama õhumassiga üle Läänemere ning õhutemperatuur tõuseb kolme soojakraadini.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu pühapäeva vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaaretuul 4-10, hommikul tugevneb saartel ja rannikul edelatuul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul -2 kuni +1, mandri sisealadel tuleb 3-9 kraadi külma.

Peipsi järvel puhub läänekaaretuul 4-8, öö hakul puhanguti kuni 11 m/s. Ilm on sajuta ja enamasti hea nähtavusega. Külma on 6-8 kraadi.

Pühapäeva päeval pilvisus tiheneb. Saartel hakkab lörtsi ja vihma sadama ning sadu laieneb üle mandri. Sisemaal sajab ka lund ja tuiskab ning jäiteoht suureneb. Edelatuul tugevneb järk-järgult 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 0 kuni +3 kraadini.

Peipsi järvel tugevneb edelatuul järk-järgult 7-11, pärastlõunal puhanguti kuni 16 m/s. Õhtupoolikul hakkab sadama lund ja lörtsi. Hiljem võib tulla ka vihma. Nähtavus on mõõdukas, kuid sajus halb. Õhutemperatuur tõuseb 0 kuni +1 kraadini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.