"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Novak: Venemaa võiks suurendada gaasitarneid Euroopale (1)
15. jaanuar 2022
Kuvatõmmis

Venemaal ei ole mingit pistmist  probleemidega Euroopa energiaturul, kuid Moskva on valmis suurendama gaasitarneid, ehkki selleks on vaja pikaajalisi lepinguid, ütles Vene asepeaminister Aleksandr Novak teleusutluses. 

Novak väljendas imestust Rahvusvahelise Energiaameti (IEA) direktori Fatih Biroli avalduse üle, mille kohaselt Gazpromi tegevus põhjustab Euroopa energiaturgudel pingeid. “Olin mõnevõrra üllatunud nii lugupeetud rahvusvahelise organisatsiooni nagu IEA juhi avalduse üle, mis püüdis Euroopa tarnijate probleemides süüdistada kedagi teist. Ei Venemaa ega meie peamine eksportöör Gazprom ole sellega mingil moel seotud,” ütles Novak. “Venemaa on täitnud kõiki pikaajalisi lepinguid. Ilmne põhjus on Euroopa Liidu ja Euroopa Komisjoni lühinägelik poliitika keelduda aastaid pikaajaliste lepingute sõlmimisest ning vähendada sõltuvust Venemaast. “Võiksime tarnida Euroopale rohkem gaasi, meil on tohutud varud, kuid gaasitootmine on investeerimisprojekt, mille tasuvus võtab aega ning seetõttu peab olemas olema selge müügipoliitika. Oleme alati toetanud pikaajalisi lepinguid kui tarbijate energiajulgeoleku süsteemi.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

olukord
15. jaan. 2022 18:51
Teine Nord Steram'i gaasijuhe seisab jõude, sest tuleb eelistada USA gaasitarneid Euroopasse.