"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhina alustab Vivian Loonela (0)
16. jaanuar 2022
Scanpix

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse uue juhina asub pühapäevast ametisse senine Euroopa Komisjoni roheleppe kõneisik Vivian Loonela.

Vivian Loonela on töötanud Euroopa Komisjonis üle 16 aasta ja tal on laialdane kogemus Euroopa Liidu (EL) eri poliitikavaldkondadest.

Alates 2019. aastast on Vivian Loonela olnud Euroopa Komisjonis rohelepet koordineeriv kõneisik. Varasemalt on Loonela töötanud komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi kabinetis, juhtides tööd EL-i küberturvalisuse valdkonnas.

Enne seda osales Vivian Loonela mitmetel EL-i–USA läbirääkimistel justiits- ja siseküsimustes ning vedas komisjoni peasekretariaadis Eesti riigipõhiste soovituste koostamist. Samuti on ta arendanud justiits- ja siseküsimuste alast koostööd Ukrainaga ja teiste idapartnerluse riikidega. Enne Euroopa Komisjoni tööle asumist töötas Loonela diplomaadina, muu hulgas Eesti alalises esinduses NATO juures.

“Euroopa Liidu liikmesus on kasulik nii Eesti majandusele kui ka laiemale julgeolekule. Üheskoos toimides on Euroopa riigid tugevamad ja just seda tahan oma uues ametis rõhutada, puudutab see siis olukorda me piiridel, koroonakriisi või majandust,” kommenteeris Loonela oma ametissenimetamist.

“Kõigil ametikohtadel, kus ma Euroopa Komisjonis olen töötanud, on mul Eestiga olnud väga hea koostöö. Rõõm on nüüd koju, Tallinna, tagasi tulla ja kaasa aidata, et Eestis Euroopa asjadest rohkem ja sisukamalt räägitaks,” lisas ta.

Loonela on lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna. Lisaks eesti keelele valdab ta inglise, prantsuse, soome ja vene keelt. 2019. aastal autasustati Loonelat Valgetähe 4. klassi teenetemärgiga.

Senise juhi Keit Kasemetsa ametiaeg, mis algas 2017. aasta algul, sai läbi 15. jaanuaril.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.