"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Gümnaasiumiõpilased näitasid häid inglise keele teadmisi (0)
16. jaanuar 2022
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

Gümnaasiumiõpilased näitasid rahvusvahelisel eksamil häid inglise keele teadmisi.

Väga hea inglise keele oskusega gümnasistidel on võimalus sooritada rahvusvaheline Cambridge English C1 Advanced keeleeksam. 2021. aastal tegi eksami kokku 4104 õpilast, kellest 84,7 protsenti saavutas inglise keeles C-taseme.

Alates 2019. aastast pakub haridus- ja noorteamet koostöös haridus- ja teadusministeeriumi ning rahvusvaheliselt tunnustatud testimisorganisatsiooniga Cambridge University Press & Assessment Eesti gümnaasiumiõpilastele võimalust sooritada tasuta inglise keele eksamit Cambridge English C1 Advanced.

Inglise keele rahvusvaheline Cambridge C1 Advanced eksam viidi eelmisel aastal läbi 24. aprillil ja 27. novembril. C1 Advanced kevadsessioonist võttis osa 1890 ja sügissessioonist 2214 eksaminandi. C-taseme saavutas kokku 84,7 protsenti eksaminandidest, sealhulgas C2-taseme saavutas 20,4 protsenti ja C1-taseme saavutas 64,3 protsenti eksaminandidest. B2-taseme saavutas 14,6 protsenti eksami sooritajatest ning taset ei saavutanud 0,7 protsenti. 60 protsenti osalejatest sooritas paberil eksami ja 40 protsenti arvutipõhise eksami

C1 Advanced eksami näol on tegemist kõrgetasemelise teadmiste kontrolliga, mis tõendab enam kui 9000 ettevõtte, haridus- ja valitsusasutuse poolt nõutava keeleoskustaseme olemasolu. Abituriendid saavad Cambridge English C1 Advanced keeleeksami B2, C1 või C2 taseme sertifikaadiga asendada inglise keele riigieksami. Eksamil omandatud sertifikaat kehtib kogu elu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.