"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
video Koroonatest hakkab nüüdsest ka grippi määrama (0)
17. jaanuar 2022

Koroona viiruse kõrval on massiliselt levima hakanud ka gripiviirus. Alates tänasest saab ka seda kindlaks teha, kui teil on saatekiri Tallinnas asuvasse avaliku testimise punkti. Ühest proovist saab teada nii koroona kui gripiviiruse tulemuse.

Inimese jaoks midagi ei muutu, kuid laboris võetakse ühest testist ka A-või B-gripi ning RS-viirust määrav info.

“Tegelikult on epidemioloogiliselt tähtis ka gripi tuvastamine,” ütles Synlabi vastutav labori spetsialist Laura Truu. “Põhiosa jääb samaks, kuid meie vastuste väljastajad vaatavad analüüse teistsuguse pilguga.”

Gripilaadseid haigusi liigub praegu ringi palju, kuid on oluline need varakult avastada, et hoida inimeste tervist ning ka haiglaste koormust leevendada.

“Viimase kuu jooksul oleme näinud, et grippi haigestumine on hakanud drastiliselt kasvama,” sõnas Terviseameti gripikeskuse spetsialist Olga Sadikova. “Eelmisel nädalal näiteks suurenes gripi tõttu hospidaliseeritud inimeste hulk peaaegu 200% võrra. Sümptomid on inimestel sarnased covidiga ning neid on raske eristada. Vahe on selles, et gripi vastu on väga tõhus ravim ja kui seda manustada 48 tunni jooksul, siis suudame vältida tüsistusi ja isegi surmajuhtumeid.”

Gripi ning RS-viiruse tulemusi saab vaadata digilugu.ee keskkonnast, positiivse koroonatesti kohta tuleb synlabilt ka sõnum. Tallinnas Vabaduse väljaku ja Lindakivi kultuurikeskuse koroonaennetuspunktides jätkub ka tasuta kiirtestimine. Samuti saab jätkuvalt neljas koroonaennetuspunktis eelregistreerimata vaktsineerida.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.