“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
Erdoğan hoiatas Venemaad Ukrainasse tungimise eest (2)
18. jaanuar 2022
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan hoiatas teisipäeval Venemaad Ukrainasse tungimise eest, nimetades seda endist liiduvabariiki “vägevaks” riigiks, millel on rahvusvahelisi sõpru.

Türgi lahingdroonide tarned Ukrainale on vihastanud Venemaad, kelle sõnul võib Kiiev neid kasutada oma aastaid kestnud konfliktis Moskva toetatud separatistidega, vahendab BNS.

Albaanias Türgi ajakirjanikega vesteldes ütles Erdoğan, et kavatseb arutada kasvavaid pingeid Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

“Te ei saa tegelda nende asjadega, öeldes: “Ma tungin kuskile, ma võtan selle”,” vahendas Türgi meedia Erdoğani sõnu. “Ma ei näe Venemaa sissetungi Ukrainasse realistliku lähenemisena, sest see pole tavaline riik. Ukraina on võimas riik,” ütles Kiievi NATO-pürgimusi toetav Erdoğan.

Detsembris sarjas Putin Ukrainat Türgi ründedroonide kasutuselevõtu eest, kutsudes Ankarat üles survestama Kiievit mitte kasutama sõjatehnikat, mis on mänginud võtmerolli Liibüa ja Aserbaidžaani separatistliku Mägi-Karabahhi piirkonna konfliktides.

Türgi vastas, öeldes, et ei saa võtta vastutust selle eest, kuidas riigid droone pärast nende müüki kasutavad.

Erdoğan ütles, et on alati olnud vastu Venemaa poliitikale Ukraina suhtes, kritiseerides Krimmi annekteerimist 2014. aastal.

Ta lisas, et Venemaa “peaks enne taolise sammu astumist vaatama üle maailma ja enda asjade seisu”.

“Me peame sõja poliitilisest ajaloost välja rebima,” ütles Erdoğan.

Lääs süüdistab Venemaad tankide, suurtükkide ja umbes 100 000 sõduri koondamises Ukraina põhja- ja idapiirile, et valmistuda võimalikuks invasiooniks.

Moskva väitel reageeritakse sellega NATO kasvavale kohalolekule oma mõjusfääris, kus ta on ägedalt vastu alliansi laienemisele. 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Huviline
19. jaan. 2022 10:44
Lausa imekspandav milline kohutav mure väidetavalt peatselt algava Venemaa sissetungi pärast Ukrainasse! Ja veel imekspandavam sealjuures, et ainus kes näib selle pärast üldse mitte muretsevat on Ukraina ise! Ei mingeid ettevalmistusi, vägede paigutamisi eeldatavate rünnakuobjektide kaitseks, mobilisatsiooni ja kõike muud seesugust, mis tavaliselt iga riik sellistel puhkudel teeks. Või on keegi teine juba lubanud oma sõdurid Ukraina eest võitlema saata? Ameeriklased vaevalt, ilmselt ei leidu selliseid ka Euroopast, või siis hoopis Erdogan kellel pole kõigist pingutustest hoolimata kontol veel ühtki vähegi tõsiseltvõetavamat sõjalist saavutust, et temagi nime võiks suurte sultanite kõrval kuldtähtedega Türgi ajalooraamatusse kirjutada! Oleks ju ikka vägev küll, kui ta esimesena neist Venemaale koha kätte näitaks ja türgi piiri seejärel Uuraliteni nihutaks!
ei keegi
18. jaan. 2022 15:33
USAga suhted p-sse keeranud vana rebane loodab kaotsiläinud punkte tasa teenida! Muideks, kui palju neid Ukraina vägesid Donbassi piiridel on? Pool armeed? See oleks siis ju rohkem, kui Venemaa vastukaaluks välja on pannud.